Teknokent'e paralel çöreklenme iddiası

Konukevi olarak kullanılmasına dahi izin verilmeyen Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Konukevi'nin Paralel yapı tarafından öğrenci yurdu olarak kendilerine yakın kişilere pazarladıkları belirlendi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 14 Ağustos 2015 07:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Teknokent'e paralel çöreklenme iddiası

Paralel yapının eğitim kurumlarındaki çalışmalarının halen sürdüğü ortaya çıktı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Konukevi'nin paralel örgüt mensuplarınca öğrenci yurdu olarak kendilerine yakın kişilere pazarladıkları belirlendi. Buradan gelir elde edildiğinin öğrenilmesi üzerine bakanlık dün akşam üzeri burayı mühürledi. Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer'in ise içeri girip 'çıkmam' dediği ve mühürlemeye giden bakanlık personeline 'basını çağırırım' şeklinde sözlerle tehdit ettiği iddia edildi.

KİRAYA VERİP RANT KAPMA GİRİŞİMİ

Konuya ilişkin bakanlıktan yapılan açıklamada Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi içerisinde 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu kapsamında Bölgede yer alan girişimcilerin ve bölgeyi ziyarete gelenlerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere yapılmasına izin verilen Hacettepe Teknokent Konukevi'ni öğrencilere ve öğrenci velilerine kiralamaya açmak suretiyle Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Şirketinin Kanunun amacına aykırı davrandığı tespit edildiği belirtildi. Açıklamada, "Ayrıca henüz Bakanlık tarafından yapı kullanma izin belgeleri verilmemiş olan bir yapıyı kullanıma açmak yine kanuna aykırı hareket etmektir" denildi.

AMACI DIŞINDA KULLANIM

Açıklamada; ilgili yönetici şirketin, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu çerçevesinde sadece Teknokentle ilgili kişilerin hizmetine sunulmak üzere inşaat izni alınmış bir yapıyı Kanunun amacı dışında öğrencilerin kullanımına açtığı ve buraya kayıt yaptıran öğrencilerin ileride önemli bir mağduriyet yaşamasına neden olacak bir süreci de başlattığı dile getirildi. Açıklamada, "Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Şirketine gerekli ikazın yapıldığı yazının gönderilmesiyle birlikte Hacettepe Teknokent Konukevi inşaatı ruhsatı iptal edilerek mevcut inşaat mühürlenmiştir" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber