Milli Eğitim Bakanı Çelik: Meslek liselerinden genel liselere geçişi kolaylaştıran bir çalışma yapıldığını, bunun da Talim ve Terbiye Kurulu'na iletildiğini belirtti.

Haber Giriş : 06 Mart 2004 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Çelik: Meslek liselerinden genel liselere geçişi kolaylaştıran bir çalışma yapıldığını, bunun da Talim ve Terbiye Kurulu'na iletildiğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından meslek liselerinden genel liselere geçişi kolaylaştıran bir çalışma yapıldığını, bunun da Talim ve Terbiye Kurulu'na iletildiğini belirtti.

Çelik, "İmam Hatip liselerinde okuyan öğrencilerin düz liseye geçişlerine olanak sağlandığı" yönündeki haberlere ilişkin soru üzerine gündeme gelen konu hakkında şunları söyledi:
"Milli Eğitim Bakanlığı, çok büyük bir kuruluş. Her birim, bir çalışma yapar, taslak hazırlar, bazı raporlar hazırlar. Neticede bu raporlar Talim ve Terbiye Kurulu'ndan geçtikten sonra, benim onayımdan geçtikten sonra bir yönetmelik haline gelir. Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra yürürlüğe girer. Bu aşamaların hiçbirisinden geçmeden, benim onayımdan geçmeden, yönetmelik haline gelmeden, Resmi Gazete'de yayınlanmadan, bazı basın-yayın organları, (haber atlatma) adına birimlerin yaptıkları çalışmaları gerçekleşmiş gibi yayınlıyorlar. Bunu, basın etiği açısından son derece olumsuz bir durum olarak değerlendiriyorum.

Böyle bir kararın bu yıl uygulanması söz konusu değil. Gelecek yıldan itibaren, yani 2004-2005 eğitim ve öğretim yılından itibaren böyle bir şey uygulanır. Ama sadece meslek liselerinden genel liselere, genel liselerden meslek liselerine geçişle ilgili değil, sınıf geçme esaslarında da bazı sıkıntılar var.

Geçmişte yapılan bazı çalışmalar, uygulamalar var. Ama değişen şartlara, değişen zamana ve ihtiyaca göre, bunlarda bazı değişiklikler yapmak durumunda kalıyorsunuz."

Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber