Askere doğum izni yürürlüğe girdi

"Sözleşmeli Erbaş ve Er Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"te yapılan düzenleme ile sözleşmeli erbaş ve erler, eşlerinin doğum yapması halinde 10 gün izin kullanabilecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2015 14:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Askere doğum izni yürürlüğe girdi

Genelkurmay Başkanlığı ve kuvvet komutanlıklarının merkez karargahında çalışacak silahlı kuvvetler uzman yardımcılığı ve uzmanlığına ilişkin yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelik, Genelkurmay Başkanlığı ve kuvvet komutanlıklarının merkez karargahında silahlı kuvvetler uzman yardımcılığı ile silahlı kuvvetler uzmanlığına atanacaklarda aranacak nitelikleri, giriş, yeterlik sınavlarının şeklini, uygulamasını, uzman yardımcıları ve uzmanlarının çalışma usul ve esasları ile görev, yetki ve sorumluluklarını belirliyor.

Yönetmeliğe göre, uzman yardımcıları, mesleğe giriş sınavı ile alınacak. Uzman yardımcılığı giriş sınavı, yazılı ve sözlü veya Kurumun uygun görmesi halinde yalnızca sözlü sınavdan oluşacak.

Giriş sınavları, kadro ve ihtiyaç durumuna göre Kurum tarafından uygun görülecek zamanlarda ve öğrenim dallarında yapılacak.

Giriş sınavı, komisyon tarafından yapılacak. Yazılı sınav klasik veya test ya da klasik ve test usulünde yapılabilecek.

Uzman yardımcılığı süresi adaylık süresi dahil en az üç yıl olacak. Uzman yardımcıları bu süre içinde Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Aday Memurların Yetiştirilmelerine İlişkin Genel Yönetmelik ile bu Yönetmelikte belirtilen esaslar dahilinde eğitim ve staja tabi tutulacak.

Uzman yardımcılarından, yeterlik sınavında başarılı olması, kadrosunun gerektirdiği yabancı dillerden birinden Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından asgari (C) düzeyinde veya dil yeterliği bakımından bunlara denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeye yeterlik sınavından itibaren en geç iki yıl içinde sahip olması şartlarını yerine getirenlerin, uzman olarak kadro durumuna göre öncelikle görev yaptığı hizmet birimine ataması yapılacak.

- Sorumluluk

Uzmanlar ve uzman yardımcıları, verilen görevlerin mevzuat hükümleri çerçevesinde yerine getirilmesinden dolayı, amirlerine ve Kuruma karşı sorumlu olacak.

Uzman ve uzman yardımcıları, uzmanlık mesleğinin gerektirdiği itibar ve güveni sarsacak ve etik ilkelere aykırı düşecek nitelikte davranışlarda bulunamayacaklar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber