Barışı böyle katlettiler

Terör örgütü PKK, askeri operasyonlar başlamadan çok önce sabotaj için düğmeye bastı. Kirli saldırıların yanıtını da alan teröristler bugüne kadar 814 kayıp verdi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 25 Ağustos 2015 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Barışı böyle katlettiler

Terör örgütü PKK, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya huzur ve barış ortamını getiren "Çözüm Süreci"ni saldırılarla sabote etti. Geçen 1 yılda onlarca köy korucusu ve muhtarı katleden terör örgütü Kandil'den gelen tehdit ve savaş kokan açıklamalarıyla Türkiye'yi hedef aldı. İç ve dış siyasi gündemi fırsata çevireceğini zanneden örgüt, Kandil'e yönelik operasyonlarla büyük darbe alınca bu kez siyasi kanadı HDP ve bağlı STK'lar aracılığıyla barış çağrıları yapmaya başladı. Türkiye'nin Kandil operasyonları öncesi terör örgütünün giriştiği sabotaj eylemlerinden bazıları şöyle oldu.

ELLERİ HEP TETİKTEYDİ

19 AĞUSTOS: Van Saray'da PKK pususuyla Teğmen Emre As şehit edildi, 1 asker yaralandı. 25 AĞUSTOS: Diyarbakır Kayapınar'da polis Osman Bal şehit edildi. Ertesi gün de meslektaşı Ali Kızıloğlu evine giderken uğradığı saldırıda şehit düştü. 9 EKİM: Bingöl Emniyet Müdür Yardımcısı Atif Şahin ve Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu esnaf ziyareti sırasında gerçekleştirilen saldırıda şehit düştü. 29 EKİM: Diyarbakır Bağlar'da pazarda eşiyle alışveriş yapan Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu, yüzü maskeli kişilerce düzenlenen silahlı saldırıda şehit oldu. 29 NİSAN: Siirt'te Bağgöze köyü muhtarı ve köy korucusu Mustafa Turhan saldırıda şehit edildi. 25 MAYIS: Van Erciş'te köy korucusu Abdülbari Gül, uğradığı silahlı saldırıda şehit oldu. 7 TEMMUZ: Siirt'te polis memuru Bünyamin Torğut, teröristlerce otomobilden açılan ateşle şehit düştü. 20 TEMMUZ: Adıyaman'da Uzman Onbaşı Müsellim Ünal şehit edildi, 2 asker yaralandı.

SİVİLLERİ KATLETTİLER

Teröristlerin 7 Haziran seçimlerinden önceki bazı eylemleri de şöyle 1 Mayıs: VAN: Billboardlara 1 Mayıs'ta, musluktan kan akmasını tasvir eden görseller ile "Önleminizi alın" mesajlarının yer aldığı afişler asıldı. 22 MAYIS: Van Erciş'te Yeşilova Mahallesi girişindeki caddeye "HDP dışında başka partinin girmesi tehlikeli ve yasaktır" yazılı pankart asıldı. 29 MAYIS: Şırnak İdil'de HÜDA PAR üyesi Muhammed Şerif Şimşek (34) ve Abdülcelil Talayhan (38) HDP'lilerin silahlı saldırısıyla katledildi.

POLİSLERİ UYKUDA VURDULAR

Hükümetin çabalarına rağmen çözüm sürecini sabote eden terör örgütünün süreçte bardağı taşıran eylemleri 11 Temmuz 2015'te KCK'nın "Çözüm süreci bitmiştir" açıklaması ardından geldi. 22 TEMMUZ: Şanlıurfa Ceylanpınar'da polis memurları Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar, evlerinde gece uyudukları sırada enselerinden vurularak alçakça katledildi 23 TEMMUZ: Diyarbakır Yenişehir'de trafik polisi Tansu Aydın şehit düştü.. 24 TEMMUZ: Türk Silahlı kuvvetleri ilk kez Kandil'e operasyon düzenlemeye başladı. 24 Temmuz'dan bugüne kadar operasyonlar devam ediyor.

KAYIPLAR ARTINCA 'BARIŞ' DEDİLER

Güvenlikgüçlerinin 24 Temmuz'dan bu yana PKK'ya yönelik yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdiği operasyonlarda 814 terörist etkisiz hale getirildi. Yurt içi ve dışında 700-750 terörist yaralandı. Son 48 günde 88 terörist öldürüldü. 11'i yaralı 14 terörist yakalandı. Bu tablo karşısında adeta felç olan terör örgütü şimdi de siyasi kanadı HDP ve bağlı STK'lar aracılığıyla barış çağrıları yapmaya başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber