Meslek liseleri uzmanlaşacak

Haber Giriş : 14 Eylül 2006 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yenilediği 42 alanda 194 dalda öğretime devam edecek meslek liseleri, alanlarında uzmanlaşacak. Her lisede her alan açılmayacak

Meslek liseleri her meslek alanında eğitim vermek yerine belirli mesleklerde uzmanlaşacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim Terbiye Kurulu, Mesleki ve Teknik Eğitim Okul ve Kurumlarının 42 alanın 194 dalına ait modüler çerçeve öğretim programlarının 2006-2007 öğretim yılından itibaren tüm mesleki ve teknik ortaöğretim okul ve kurumlarının 9 ve 10. sınıfları ile pilot uygulama yapılan okulların ise 9, 10 ve 11. sınıflarından başlamak ve kademeli olarak uygulanmak üzere karar verdi.

Uygulama ile meslek liselerinin her alanda, mümkün olabildiği kadar eğitim veren değil, belirli alanlarda uzman ve teknik olarak tam donanımlı hizmet eğitim vermesi hedeflenecek Öğrenciler, örneğin otomotiv teknolojileri alanında eğitim için herhangi bir meslek lisesi yerine, bu alanda en yakın endüstri meslek lisesine yönlendirilecek. Bu lisede öğrenci, otomotivle ilgili en ayrıntılı bilgileri alabilecek.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber