Trafo yangını 4 ilçenin elektriğini kesti

Haber Giriş : 17 Eylül 2006 19:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bolu'nun Gerede İlçesi'nde, 4 ilçeyi besleyen elektrik trafosunda yangn çıktı. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, Gerede, Yeniçağ, Dörtdivan ve Mengen ilçelerine bir süre elektrik verilemeyeceği bildirildi.

Yangın, bugün saat 15.30 sıralarında Gerede ilçe merkezindeki elektrik trafosunda meydana geldi. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangına ilk müdahaleyi Gerede İtfaiye Müdürlüğü ekipleri yaptı. Alevlerin kontrol altına alınanaması üzerine Yeniçağ ve Bolu İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinden yardım istendi. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 45 dakika süren çalışması sonucu yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

Bolu Valisi Ali Serindağ, yangının 4 ilçeye elektrik sağlayan ana trafo merkezinde meydana geldiğini belirterek, ?Yangın, şu an kontrol altına alınmış durumda. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangın nedeniyle Gerede, Yeniçağ, Mengen ve Dörtdivan ilçelerine bir süre elektrik verilemeyecek. Bu ilçelerimize arıza giderilene kadar Bolu'da bulunan trafo merkezinden kısıtlı da olsa elektrik verilecek? diye konuştu.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber