Kilis'te 4 polis meslekten ihraç edildi

Eski Kilis Emniyet Müdürü Mehmet A'nın da aralarında bulunduğu 4 emniyet mensubu, "Paralel Devlet Yapılanması"na yakınlığıyla bilinen bir dernekle yürütülen projede usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla meslekten ihraç edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2015 18:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kilis'te 4 polis meslekten ihraç edildi

Kilis'te, eski İl Emniyet Müdürü Mehmet A'nın da aralarında bulunduğu 4 emniyet mensubu, Paralel Devlet Yapılanması'na yakınlığıyla bilinen bir dernekle yürütülen projede usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla meslekten çıkarıldı.

Alınan bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü, Paralel Devlet Yapılanması'na yakınlığıyla bilinen Kilis Eğitim ve Sosyal Etkinlikler Derneği ile İl Emniyet Müdürlüğünün 2013 yılında ortaklaşa yürüttüğü ÇOĞEP destekli projeye ilişkin inceleme başlattı.

Yapılan incelemede, "Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençleri Sosyal Koruma ve Destek Programı" adı verilen projeye ÇOĞEP'ten 230 bin lira finans sağlandığı belirlendi. Bunun üzerine eski Kilis Emniyet Müdürü Mehmet A, 2. Sınıf Emniyet Müdürü Kenan G., komiser yardımcısı İbrahim Ö. ve polis memuru Kemal K. hakkında soruşturma açıldı.

Soruşturma kapsamında A., G., Ö. ve K., derslere girmeyen öğretmenlere ücret ödemek suretiyle "yetkisini ve nüfusunu başkalarına çıkar sağlamak amacıyla kötüye kullanmak" suçunu işledikleri gerekçesiyle meslekten ihraç edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber