Başbakan Erdoğan, hazırlanan yeni YÖK yasası ile meslek ve düz liseler arasındaki adaletsizliğin kaldırılacağını söyledi.

Haber Giriş : 10 Mart 2004 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakan Erdoğan, hazırlanan yeni YÖK yasası ile meslek ve düz liseler arasındaki adaletsizliğin kaldırılacağını söyledi.

Van'da Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) düzenlediği mitingde konuşan Başbakan Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı ile YÖK komisyonunun yeni yasa için çalıştıklarını bildirdi. Çalışmalar bittiğinde daha adil bir YÖK yasasının ortaya çıkacağına inandığını belirten Erdoğan, yeni yasa ile üniversitelerin önünün açılacağını, meslek liseleri ile düz liseler arasındaki adaletsizliğin giderileceğini kaydetti.

Dünyada gelişmiş ülkelerde meslek liselerinin öğretimdeki ağırlığının yüzde 65-70, düz liselerin ise yüzde 30 civarında olduğuna işaret eden Başbakan Erdoğan, ''Bizde bu tam tersinedir. Bir defa bu bilişim teknolojisinin şu anda geliştirilmesi gereken bir çağda böyle bir yapının olması Türkiye'yi çağdaş, modern bir ülke olarak asla geliştiremez. Çünkü ara elemanlara ihtiyacımız var. Artık bilgisayarı bozacak, yapacak, operatörlüğünden yazılımlarına kadar istifa edebileceğimiz bir gençlik istiyoruz. Bunları meslek liselerinde yetiştireceğiz. Meslek liselerinin cazip hale gelebilmesi için de meslek liselinin ayağına 30 kilo taş bağlamayacağız'' dedi.

Üniversiteye giriş imtihanlarında meslek liselinin ayağında 30 kiloluk bir taş, düz liselinin ayağında ise hiçbir şeyin olmadığını ve sonra da hadi koşun denildiğini belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Yeni yasa ile hiçbir gencimiz ayağında taş olmadan üniversite imtihanına girecek. Kazanan istediği yere gidip okuyacak. Kazanan kazandığı yere girsin. Zorla dayatmaya gerek yok. Müsaade edin de geleceğini tayin etme yetkisini liselimize verelim. Kazanıyorsa gidebildiği yere kadar gitsin, işte biz bunu yapmak istiyoruz'' diye konuştu.

Haberturk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber