İzmir'de karakolda rüşvete suçüstü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2006 21:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde 2 polis memuru, sokakta yapılacak düğün için izin başvurusunda bulunan kişiden seri numarası alınmış ?20 YTL?yi alınca suçüstü yakalandılar.

İzmir Valiliği ve İzmir Emniyet Müdürlüğüne, ?Bayraklı'daki Şehit Ali Gülhan Polis Karakolunda görev yapan 2 polis memurunun, yasal işlemler için vatandaşlardan para istedikleri? iddialarının yer aldığı imzasız bir mektup gönderilmesi üzerine konuyla ilgili operasyon başlatıldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliğinde görevli bir polis, kendisini Çay Mahallesinde oturuyor gibi tanıtarak, sokak düğünü için izin başvurusu yapmak istediğini bildirdi. İşlemler sırasında karakol görevlisi polisin para istediği ve başvuru sahibinin cebinden çıkardığı seri numaraları alınmış paralar içerisinden 20 YTL'yi aldığı öğrenildi.

Bu olayın ardından karakola giren Gasp Büro Amirliği ekipleri, polis memurunun cebinde seri numarası önceden alınmış 20 YTL parayı buldu.

Olayla ilgili 22 yıllık polis polis memuru T.Ç. ile 21 yıllık polis memuru N.Ç. gözaltına alındılar. Polis memurları, Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber