Akyıldız: Yarın daha net bir rakam konuşabileceğiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2006 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur sendikaları konfederasyonları ile Kamu İşveren Kurulu'nun, Uzlaştırma Kurulu kararının değerlendirilmesine yönelik gerçekleştirdiği toplantı sona erdi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız toplantının ardından yaptığı değerlendirmede, "Uzlaştırma Kurulu kararları zemininde bir değerlendirme yapma imkanı vardır. Bu değerlendirmeyle ilgili Kamu İşveren Kurulu'nun görüşlerini yarın akşamki toplantıda beklediğimizi ifade ettik. Sanırım yarın akşamki toplantıda daha net bir rakam konuşabileceğiz" dedi.

Kamu İşveren Kurulu'na, Uzlaştırma Kurulu kararı zemininde tekliflerinde bir değişiklik yapıp yapmayacaklarını sorduklarını dile getiren Akyıldız, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in, bir kez daha değerlendirmeye imkan tanımak ve bu konuda görüşmeler yapmak üzere, toplantıya yarın akşam saat 17.00'de devam edilmesini teklif ettiğini belirtti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu da Bakan Şahin'in kendilerinden değerlendirme için yarına kadar süre istediğini söyledi.

Uzlaştırma Kurulu kararlarının zemin alınması gerektiğini, yeni teklifler beklediklerini ifade ettiklerini anlatan Aksu, şunları kaydetti:

"Sayın Maliye Müsteşarımız, şu an itibariyle kendilerinin teklif etmiş olduğu rakamların 3.3 katrilyon lira yük getirdiğini, Uzlaştırma Kurulu rakamlarıyla bunun 6.2 katrilyon liraya geldiğini ve kabul edilemez olduğunu söyledi. Sayın Bakan, Uzlaştırma Kurulu'nun önerilerinin verilmesinin mümkün görülmediğini ifade etti. Şahsi olarak bir inisiyatif kullanmak istediğini, yarın saat 17.00'de bir araya gelebilirsek, son teklifini sunabileceğini söyledi."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber