İlkokul mezunu sanatçı 'usta öğretici' olacak

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 23 Eylül 2006 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, Arif Sağ gibi ilkokul mezunu sanatçılara da 'usta öğretici' olarak öğretmenlik yolunu açan bir çalışma yapıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapacağı yeni düzenlemeyle ilkokul mezunu olanlara öğretmenlik yolu açılacak. Böylece müzik okulu açan halk müziği sanatçısı Arif Sağ da öğretmen olabilecek. MEB Müsteşar Yardımcısı Cemal Taşar başkanlığındaki bakanlık heyeti yeni kurulacak mesleki eğitimde yeterlilik sistemine model alınan İskoçya'da calışmayı sürdürüyor.

MEB Müsteşar Yardımcısı Cemal Taşar, Türkiye'de kendi mesleğinin önde gelen çok sayıda usta isminin yasal mevzuat eksikliğinden dolayı eğitimde resmi olarak görev alamadığını belirterek, 'Arif Sağ çok defa başvurmasına rağmen, kendi müzik okulunda öğretmen olamıyor' dedi.

Meclis gündeminde bulunan Özel Öğretim Kurumları Kanun Tasarısı'na vurgu yapan Taşar, tasarıya göre Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nin değişitirilmesiyle Arif Sağ gibi mesleğinin önde gelen isimlerine eğitimci kimliği kazandırılacağını kaydetti. Yönetmelikte 'Uzman ve usta öğreticiler maddesinin değiştirilmesiyle Özel öğretim kurumlarının dersin özelliğine göre görevlendireceği uzman ve usta öğreticiler de artık lise mezunu olma şartı aranmayacak. Yeni düzenlemeyle Arif Sağ'ın yanısıra İbrahim Tatlıses gibi lise mezunu olmayan sanatçılar da kendilerine müzik okullarında 'usta öğretici' sıfatıyla ders verebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber