Davutoğlu: YSK'dan çıkan karara saygılıyız

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) sandık taşıma kararıra saygılı olduklarını belirterek, "Fakat saygılı olmak kararın doğru olduğu anlamına gelmez. Bu şartlarda böyle talep geldiyse ki geldi YSK'nın bunu göz önüne alması gerekirdi" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2015 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davutoğlu: YSK'dan çıkan karara saygılıyız

Başbakan Davutoğlu: "(YSK'nın sandık taşıma taleplerini reddetmesi) Çıkan karara saygılıyız. Çıkan karar bu şekilde tecelli etti. Ama saygılı olmak, kararın doğru olduğunu kabul etmek anlamına gelmez. Saygılı olmak, kararın gereğini, neyse onun yapılmasını temin etmektir. Hükümet olarak da bunu yapacağız."

Başbakan Davutoğlu, Habertürk Televizyonu'nda katıldığı programda YSK'nın sandık taşıma kararıyla ilgili soruyu cevaplandırdı. Davutoğlu, "YSK'ya anayasanın verdiği yetki. Çıkan karara saygılıyız. Ama saygılı olmak kararın doğru olduğu anlamına gelmez. Bu şartlarda böyle talep geldiyse ki geldi YSK'nın bunu göz önüne alması gerekirdi. Bizim doğru olmadığımız karardır. Kritik dönemde bir yetki aşınması söz konusudur. Doğru olmadığına inandığımız karardır. Hükümet olarak Türkiye'nin her yerinde tedbir alırız. Karar böyle olmasa idi halkın sisteme güvene artardı. Daha rahat sandığa giderdi" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber