'Katliam kurbanları sivil şehit değil'

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ankara katliamında yaşamını yitirenlerin sivil şehit statüsünde sayılmayacağını belirterek, "Terör olaylarında mağduriyet yaşayanlara devlet birtakım haklar veriyor. Mesele bu kadar" dedi.

Kaynak : TRT
Haber Giriş : 17 Ekim 2015 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Katliam kurbanları sivil şehit değil'

TRT haber'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

SEÇİM ÇALIŞMALARINA ARA: Bugünler, bizim için taziye günleri. Böyle günlerde seçim kampanyası yürütmek geleneklere uygun değil, o nedenle ara verdik. Taziye günlerinde acıyı paylaşmak lazım ama ondan sonra da hayatın normal akışını geri getirmek lazım. Terörün bir amacı, hayatın rutin amacına sekte vurmaktır. Buna fırsat vermemek lazım.

İSTİSMAR SİYASETİ: İstismar siyaseti yapan bir çevre var. Bunlar, ne yaparsanız yapın istismar edecek bir konu buluyorlar. Burada bir terör saldırısı oldu mu? Oldu. Bu, başkentimizin göbeğinde oldu. Bu mesaj, öncelikle Türkiye'ye verilen bir mesaj. Bu saldırıda canlarımızı kaybettik. Farklı görüşten olabilir, birbirimizi eleştirebiliriz, protesto edebiliriz, bu ayrı bir şey. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan insanlar, bir sivil gösteride terör saldırısına maruz kaldılar ve hayatlarını kaybettiler.

ŞEHİTLİK STATÜSÜ DEĞİL: (Sivil şehit) Bu olay üzerine şu anda hükümet yeni bir düzenleme yapmış değil. Daha önce çıkan bir kanuna göre terör olaylarında mağduriyet yaşayanlara devlet birtakım haklar veriyor. Mesele bu kadar. 'Sivil şehit ilan edildiler' değil, böyle bir ilan söz konusu değil. Bu insanlarımıza ve yakınlarına devlet olarak elbette sahip çıkacağız ama bu sivil şehitlik ya da şehitlik anlamında bir statü değil.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber