'İstihbarat A.Ş.'nin lideri tutuklandı

IŞİD'in Suriye ve Türkiye sınırlarındaki faaliyetleri ile bölgedeki muhalif gruplar hakkında topladıkları bilgileri para karşılığında istihbarat servislerine satmak için kurduğu casusluk şebekesi MİT ve emniyet işbirliğiyle çökertilen Suriyeli Menedi Alsaid'in (24), son dakika operasyonuyla sınırdışı edilmeden tutuklandığı ortaya çıktı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Ekim 2015 08:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'İstihbarat A.Ş.'nin lideri tutuklandı

TÜRKER KARAPINAR Ankara

Milliyet, MİT ve emniyetin ortak operasyonu sonucu çökertilen, Alsaid'in lideri olduğu, "casusluk" şebekesini 14 Eylül'de, "İstihbarat A.Ş. çöktü" başlığıyla kamuoyuna duyurmuştu.

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran haberin ardından alınan yeni bilgilere göre Alsaid'in, Mersin'de istihbarat faaliyetlerini yürüttüğü gizli basın bürosundan el konulan harddiskler içinde, Suriye'deki cepheler ve muhaliflere ilişkin bilgilerin yanı sıra Türkiye'ye dönük olarak da istihbari bilgilerin bulunduğu kesinlik kazandı.

Türkiye ile ilgili istihbari bilgileri de muhtelif istihbarat servislerine satmak cürümünü işlediği öne sürülen Alsaid, savcılık talimatıyla 8 Ekim'de Mersin Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü ekiplerince Adana geri gönderme merkezinden gözaltına alındı.

Savcılık sorgusunun ardından "casusluk" suçlamasıyla mahkemeye sevk edilen Alsaid, tutuklanarak Mersin E Tipi Kapalı cezaevi'ne gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber