'Altay tankı güç grubu'nda ilk adım 2016'da

Savunma sanayisi alanındaki projesi "yerli tank guc grubu gelistirme" calısmalarına 2016 yılında baslayacak olan Tümosan, ilk urunleri 2020'de uretmeye hazırlanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2015 12:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Altay tankı güç grubu'nda ilk adım 2016'da

Savunma sanayisi alanındaki projesi "yerli tank guc grubu gelistirme" calısmalarına 2016 yılında baslayacak olan Tümosan, ilk urunleri 2020'de uretmeye hazırlanıyor.

Milli Guc Grubu Gelistirme Projesi ile Turkiye'deki imalat sanayisine yuksek katma degerli parcalar uretebilme kabiliyeti kazandırmanın heyecanını yasadıklarını belirten Tümosan Genel Muduru Kurtulus Ogun, proje temelinin motor ve transmisyon teknolojisinin komple bir guc grubu seklinde Altay tankı icin gelistirilmesine dayandıgını belirtti.

Yurt dısından teknik destek alınacak firmanın da Avusturyalı AVL firması ile yapılan anlasma ile netlestigini söyleyen Ogun şunları kaydetti:

"Savunma Sanayii Mustesarlıgı'nın belirledigi sartları kapsayacak sekilde AVL firması ile yapılan teknik destek anlasmasının ardından proje bedeli olan 190 milyon avronun yuzde 25'inin serbest bırakılmasını ve gelistirme calısmalarının 2016yılının basında başlamasını bekliyoruz. Su an icin calısmaların planlandıgı sekilde devam etmesi halinde 2020 yılında Guc Grubu uretimi ongoruyoruz ancak seri uretim adetleri, gelistirme surecinde seri uretim ihalesi son seklini aldıgında kesinlesecek."

Savunma sanayisi ve tarım makinaları alanı dısında raylı ulasım pazarında da soz sahibi olmak isteyen Tümosan, bu amacla Ispanyol hızlı tren ureticisi Talgo ile Turkiye'deki yuksek hızlı tren projelerine katılmak icin ocak 2015'te iyi niyet sozlesmesi imzalamıstı.

- İspanyol hızlı tren firması ile iş birliği görüşmesi sürüyor

Ogun, Yuksek hızlı tren uretimine de talip olduklarını ve İspanyol hızlı tren firması ile genis kapsamlı is birligi icin gorusmelerin devam ettiğini belirtti.

Tümosan olarak motor ve transmisyon gelistirme konusunda traktor uretiminden gelen deneyimleri ile Milli Guc Grubu Gelistirilmesi projesi icin belli bir alt yapıya sahip olduklarının altını cizen Ogun, "Simdi bu birikimimizi cok daha zor ve karısık bir proje olan 'Altay tankı milli guc grubu gelistirilmesi' projesinde genisleterek degerlendirecegiz. Bu esnada da bu alanda gerekli know-how ve teknoloji transferini kalıcı olarak gerceklestirmis olacagız" diye konuştu.

Traktor, tarım makineleri uretimi, raylı sistemler ve savunma sanayi projeleri ile 2020 yılında net karı 100 milyon liranın uzerine cıkarmayı hedeflediklerini belirten Ogun, "Ilk yarıda karımızı yuzde 31 artısla 19 milyon liranın uzerine tasıdık. Doviz kurlarında meydana gelen degisiklikler ve politik ortamın yansımaları dikkate alındıgında yıl sonu net karımızın 40-50 milyon lira bandında gerceklesecegini tahmin ediyoruz" diye konuştu.

Tümosan'ın ana faaliyet alanı olan tarım makineleri konusundaki planlarından da bahseden Öğün,"Ön yukleyici ve balya makinesi urunlerinin satıs adetleri her gecen gun artıyor. Hedefimiz, musterilerimizin ihtiyac duyacagı tum ekipmanları markamızın garantisi altında guvenle satın alması. Bunun yanı sıra, pamuk toplama ve ilaclama makinelerinin uretimine de 2016 sonuna kadar gecmeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber