Dün herkes bu soruyu sordu: Saat kaç?

Kış saati uygulaması 8 Kasım'a ertelendi ancak uyarılara rağmen karmaşanın önüne geçilemedi. Cihazlarında manuel saat ayarlaması yapmayanlar sorun yaşadı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Ekim 2015 08:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dün herkes bu soruyu sordu: Saat kaç?

HANİFE BAŞ

Kış saati uygulaması nedeniyle pazar günü saatler dünyada geri alınırken, Türkiye'de karmaşa yaşandı. 1 Kasım seçimleri nedeniyle Türkiye, kış saatine 8 Kasım'da geçiş yapacak. Pazar günü başta cep telefonları olmak üzere bilgisayar saatleri de otomatik olarak kendini geri alınca pek çok insan sorun yaşadı.

Sorunun önüne geçmek isteyenlere bir gün önce Android, iOS, Windows'ta saat ayarı yapmaları önerildi. Otomatik saat dilimi ayarını pasif konuma getirenler sorun yaşamadı. Ayar yapmaksızın bazı akıllı telefonlar saati geri alırken bazıları ise aynı kaldı. Bu, telefonların otomatik saat ayarında bulunmamasıyla ilgili.

Özel güncelleme

Manuel olarak ayarlanmayan akıllı telefon ve bilgisayarlar gece 04:00'ten itibaren kendilerini otomatik olarak bir saat geri aldı. Microsoft Türkiye, doğacak karışıklıklara karşı Türkiye'ye özel güncelleme yayınladı. Güncelleme Windows 10 haricinde diğer işletim sistemlerinde otomatik olarak indirilmediğinden kullanıcıların manuel şekilde güncellemeyi kurması gerekiyordu.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ise mağduriyete sebep olunmaması için işletmecilerin gereken önlemleri alması gerektiğini belirtti.

Dün herkes bu soruyu sordu: SAAT KAÇ?

Sosyal medyada pek çok kullanıcı, otomatik saat ayarını kapatmasına rağmen saat ayarının değiştiğini belirtti. Yaşanan karmaşa nedeniyle Twitter'da "Saat kaç" sorusu en çok konuşulan konu oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber