MİT TIR'ları davasında Yargıtay'ın kararı bekleniyor

ADANA ve Hatay'da MİT'e ait TIR'ların durdurulmasıyla ilgili haklarında 'casusluk' davası açılan 33 askerin yargılanmasına devam edildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Kasım 2015 13:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MİT TIR'ları davasında Yargıtay'ın kararı bekleniyor

Mahkeme, aynı olayla ilgili 4 savcı ve ile 1 albayın yargılandığı Yargıtay 16'ıncı Ceza Dairesi'nin 'dosyaların birleştirilmesi' kararını bekleyecek. Geçen yıl 1 Ocak'ta Hatay'ın Kırıkhan İlçesi'nde, 19 Ocak'ta ise Adana'da MİT'e ait TIR'ların durdurulmasıyla ilgili olarak yürütülen soruşturmalar sonucu Adana bölümü ile ilgili 13 asker hakkında, Hatay'daki arama konusunda 20 asker hakkında 'Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek ve açıklamak' suçundan ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı. Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve gizlilik kararı bulunan duruşmanın 10'uncu celsesi bugün görüldü. Duruşmaya bazı tutuksuz askerler ile avukatları katılırken, kamuoyunda 'Selam Tevhid' olarak bilinen sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü' adı altında yürütülen soruşturmada usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla İstanbul'da tutuklanan 19 asker duruşmaya katılmadı.

YARGITAY'IN KARARI BEKLENİYOR

7'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti yaklaşık 2 ay önce, TIR'ların durdurulmasıyla ilgili 4 savcı ve ile bir albayın yargılandığı Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesine yazı yazarak dosyaların birleştirilmesi konusunda görüşünü sordu. 26 Ekim'de 16'ıncı ceza dairesinde görülen duruşmada birleştirilme konusu ile ilgili herhangi bir karar alınmayınca, 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti verilecek kararın beklenmesi için duruşmayı erteledi.

Sanık avukatlarından Tolga Kaan Pataz, Yargıtay 16'ıncı Ceza Dairesinin vereceği kararın beklenmesi için duruşmanın ertelendiğini dosya ile ilgili esasa ilişkin bir işlem yapılmadığını belirtti

Salih ÜÇTEPE / ADANA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber