TSE ile Sivil Havacılık arasında standardizasyon protokolü

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü arasında 'hava araçları ile ilgili ürün, parça ve cihazların uçuşa elverişlilik ve standardizasyonu' kapsamında standardizasyon ve uygunluk değerlendirme alanında işbirliği protokolü imzalandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2015 18:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TSE ile Sivil Havacılık arasında standardizasyon protokolü

TSE ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü arasında 'hava araçları ile ilgili ürün, parça ve cihazların uçuşa elverişlilik ve standardizasyonu' kapsamında standardizasyon ve uygunluk değerlendirme alanında işbirliği protokolü imzalandı.

Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Sebahittin Korkmaz, uçaklarda kullanılan ekipmanın uluslar arası standartlara uygunluğunun gözetim ve muayenesini yapmanın kendileri için gurur ve mutluluk verici olduğunu belirterek, "İnşallah önümüzdeki dönem, şu anda Türkiye'de uçak parçaları yapan sanayicilerimizin uluslar arası standartlar çerçevesinde imalat yaptıklarının gözetimi ve muayenesi yapmak ve daha sonra da milli uçağımızın oluşturulması aşamasında, geliştirilecek her türlü teknolojinin yine uluslararası standartlara uygunluğunun gözetim ve muayenesini yapmak üzere bir yapılanmaya girmek bizimi içinde heyecan verici bir durum. Bu yüzden bu protokolü imzalarken çok büyük bir memnuniyetle imzalıyorum" ifadelerini kullandı.

Türk Standartları Enstitüsü'nde yeniden yapılanmaya gidileceğini söyleyen Korkmaz, "Gözetim ve muayene yapmak için uluslararası akreditasyon kapsamımızı genişleteceğiz, bu tür çalışmalar olacak. Çok güzel, yoğun ve heyecan verici çalışma bizi bekliyor. Ülkemize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Vekili Hamdi Yıldırım, bir işin yapılmasında üç temel aşamanın olduğuna işaret ederek, "Aşamaların birincisi dizayn, ikincisi işi yapmak, filen icra etmek ve üçüncüsü de bu işi sertifikalı hale getirmek. Her teknolojik yapımda, üretimde, uygulamada bunlarla karşı karşıya kalıyoruz. Sertifika edilmemiş bir mal veya hizmet aslında yok hükmündedir. Biz de Türkiye olarak geç de olsa farkına varıp, bir an önce adımlar atmamız gerekiyor" diye konuştu.

Yıldırım, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki süreç milli uçağımıza sahip olmamız umudunu taşıdığımız ve prosedürünü başlattığımız bir süreçtir. Türkiye şu anda halihazırda dünyadaki birçok uçak markasının parçalarını üreten, onlara hizmet veren bir sanayiye sahiptir. Bir sanayinin daha da gelişmesi ve kendi dizaynıyla, yapımıyla, sertifikasyonuyla tamamıyla kendimize ait olan ve uluslar arası standartlara sahip milli uçak projemizde hayata geçirilmeye devam ediyor."

yapılan konuşmaların ardından Yıldırım ve Korkmaz protokolü imzaladılar. Yıldırım, Korkmaz'a kahve takımı hediye ederken, Korkmaz 'Bir sertifikanın çok hatırı var' ifadelerini kullandı. Korkmaz da Yıldırım'a günün anısına tabak hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber