Okul müdüründen öğretmene dayak

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 04 Ekim 2006 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sevk isteyen öğretmene müdür dayağı

MANİSA Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Muzaffer Şaşmaz ile yardımcısı Seyhan Çağlar Emen'in, hastaneye gitmek üzere sevk isteyen öğretmen Saim Can'ı dövdüğü öne sürüldü. Saim Can, iki yöneticiyi Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet etti ve Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Pazartesi gecesi evinde rahatsızlanarak öğretmen arkadaşları ve ailesi tarafından Merkez Efendi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan okulun 8 yıllık Turizm ve Otelcilik öğretmeni evli ve bir çocuk babası 30 yaşındaki Saim Can, bugün sabah 09.30'da okula geldiğinde sevk kağıdı almak istedi. Can, Okul Müdür Yardımcısı Seyhan Çağlar Emen'in odasında bulunan Okul Müdürü Muzaffer Şaşmaz'ın yanına gidip durumu bildirdi. Öğretmen Saim Can ile Müdür Şaşmaz arasında tartışma çıktı. Bunun üzerine Müdür Yardımcısı Seyhan Çağlar Emen ve Okul Müdürü Muzaffer Şaşmaz, iddiaya göre Saim Can'ı tartakladı. Saim Can durumu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdi ve Okul Müdürü Muzaffer Şaşmaz ile yardımcısı Seyhan Çağlar Emen hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulundu.

Saim Can, ?Gece hastalanmıştım ve hastaneye kaldırıldım. Sabah okula gittiğimde müdürden hastaneye sevk almak istedim. Ancak kendisi bana AB Koordinasyon Merkezi'nde Valilik tarafından geçici görevli olduğumu söyledi ve ?Ben sana sevk vermem, git Valilikten al' dedi. Bunun üzerine aramızda tartışma çıktı. Odadan çıkmak için ilerlediğimde müdür yardımcısı Seyhan Çağlar Emen ve Okul Müdürü Muzaffer Şaşmaz üzerime yürüyüp beni darp etti'' dedi.

Öğretmen Can Okul Müdürü Şaşmaz ile aralarında daha önceden de tartışma yaşandığını belirterek, ?Daha önce ek ders ücretlerimin eksik ödendiğini kendisine söylemiş ve konuyla ilgilenmesini istemiştim. Ancak ilgilenmedi. Ben de durumu Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ilettim. Bunun üzerine Okul Müdürü Muzaffer Şaşmaz soruşturma geçiriyor'' diye konuştu. Okulda Müdür Şaşmaz'ın kendisine psikolojik olarak da baskı yaptığını ifade eden Saim Can, durumu ayrıca bağlı bulunduğu sendika olan Bem-Bir-Sen'e de ilettiğini söyledi.

Manisa Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Muzaffer Şaşmaz ise öğretmenin iddialarını reddetti. Şaşmaz, ?25 yıllık idareciyim. Savcılıktan ya da Milli Eğitim Müdürlüğü'nden çağrıldığım takdirde gider konuyu anlatırım. Kesinlikle böyle bir şey olmadı, yalandır'' dedi.

Milli Eğitim Müdürü Hasan Özdemir olayı sabah öğrendiğini, konuyla ilgili hemen araştırma başlattığını söyledi. Özdemir, ?Hem öğretmen, hem de müdür birbirlerinden şikayetçi olduklarını söylediler. Yazılı olarak ifadelerini istedik ve bir müfettiş görevlendirdik. Konunun takipçisiyiz. Eğer bir ihmal varsa okul müdürü ceza alacaktır'' dedi.

MİLLİYET


Rahatsızlanarak önceki gece öğretmen arkadaşları ve ailesi tarafından hastaneye kaldırılan Manisa Ticaret Meslek Lisesi öğretmenlerinden Saim Can, müdür yardımcısı Seyhan Çağlar Erman ve okul müdürü Muzaffer Şaşmaz tarafından dövüldüğünü öne sürdü. Müdür ve yardımcısı hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan evli ve bir çocuk babası Can, olayın olduğu sabah okula gelip sevk kağıdı almak istediğini, müdür ve müdür yardımcısı ile bu nedenle tartıştıklarını bunun sonucunda da dayak yediğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber