Ceyda Hanım için yol kesildi

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 04 Ekim 2006 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CNR Fuarcılık ile İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM) arasında süren kavgada son perde... İDTM tarafından işletilen 2 fuar salonunun yolu, Kürşad Tüzmen'e bağlı Serbest Bölge İdaresi'nce kapatıldı.

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'ne (İDTM) ait Atatürk Havalimanı (AHL) karşısındaki fuar alanında, 10 adet fuar salonu bulunuyor. Bunların 8 tanesini Ceyda Erem'in sahibi olduğu CNR Fuarcılık işletirken, 9 ve 10 No.'lu 2 adet fuar alanını ise İDTM'nin kendisi işletiyor. İDTM, kiralama sözleşmesi geçtiğimiz yıl biten CNR Fuarcılık'a tahliye davası açmıştı.

GECE YARISI OPERASYONU

Ceyda Erem ile İDTM arasındaki dava sürerken, ilginç bir gelişme yaşandı. İki taraf arasındaki anlaşmazlığa Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'e bağlı AHL Serbest Bölge İdaresi de karıştı. İDTM tarafından işletilen 2 fuar salonunun diğer salonlarla ve E-5 ile bağlantısını sağlayan ve AHL Serbest Bölge İdaresi arazisinden geçen yol, Serbest Bölge İdaresi tarafından bir gece yarısı operasyonuyla araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

'DEVLET YOL KAPATIR MI?'

AHL Serbest Bölge İdaresi Müdürü Mustafa Güneş tarafından verilen talimatla kapatıldığı bildirilen yol, Serbest Bölge İdaresi'ne ait küçük bir araziden geçiyor. Serbest Bölge ile İDTM arasında kalan arazi Serbest Bölge sınırları dışında bulunuyor ve bugüne kadar doğal bir geçiş yolu niteliğinde kullanılıyordu. İDTM Genel Müdür Yardımcısı Hanefi Bektaş, "Bunca yıldır kapanmayan yol bir gecede Serbest Bölge'ye lazım oldu da mı kapatıldı? Kapatma emrini kim verdi? Devlet yol kapatır mı, ayıp bir şey" diye konuştu. 2007'de, 10 salonda toplam 42 fuar yapılacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber