Hakkari'de memurlar için Cuma Namazı 11:45'e alındı

Hakkari İl Müftülüğü, kış saati uygulamasında devlet memurlarının camilerde cuma namazı kılabilmesi için cuma namazı saatini 11.45 olarak değiştirdiğini açıkladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2015 14:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hakkari'de memurlar için Cuma Namazı 11:45'e alındı

Hakkari'de kamu ve kuruluşlarda çalışan memurlar için Cuma namazı saati 45 dakika ileri alındı. Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Hacı Said camiine saat 11:00'da Cuma namazı için gelen vatandaşlar camiyi boş görünce büyük şok yaşadı. Camide görevli imamların gelen cemaate durumu anlatmasıyla derin bir nefes alan vatandaşlar uygulamadan memnun oldu. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Hakkari İl Müftüsü M. Faysal Geylani, 8 Kasım tarihinde saatlerin bir saat geri alınmasıyla kış saatine geçtik. Saat 11.00 sularında okunan öğle namazı ezanının bu haftadan itibaren cuma günleri saat 11:45'de okunacağını ifade etti.

Geylani, "Bu uygulamanın kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin cuma namazlarını camilerde kılabilmesi için yapıldığını belirterek, kamu kuruluşlarında çalışanların cuma namazlarına daha rahat yetişmelerini sağlayacak bu uygulama yaz saatine geçilip, saatler bir saat ileri alınıncaya kadar devam edecektir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber