Öğretmen Olan Eşlerin Eş Durumu Özürlerine Dayalı Yer Değişilikleri Yarıyıl ve Yaz Tatillerinde Yapılacak

Öğretmen Olan Eşlerin Eş Durumu Özürlerine Dayalı Yer Değişilikleri Yarıyıl ve Yaz Tatillerinde Yapılacak "Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği"nin 22'inci maddesinde; yer değiştirme suretiyle atanmaların haziran-ağustos döneminde yapılacağı, özür gruplarına bağlı yer değiştirmelerin ise mayıs ve eylül ayları ile yarıyıl tatilinde de yapılabilabileceği belirtilmektedir. Bugün Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğinde yapılan değişilik ile ise sadece yarıyıl ve yaz tatillerinde öğretmenler eş durumu özründen yer değiştirebileceği hüküm altına alınmıştır.

Haber Giriş : 16 Mart 2004 11:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmen Olan Eşlerin Eş Durumu Özürlerine Dayalı Yer Değişilikleri Yarıyıl ve Yaz Tatillerinde Yapılacak

"Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği"nin 22'inci maddesinde; yer değiştirme suretiyle atanmaların haziran-ağustos döneminde yapılacağı, özür gruplarına bağlı yer değiştirmelerin ise mayıs ve eylül ayları ile yarıyıl tatilinde de yapılabilabileceği belirtilmektedir. Bugün Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğinde yapılan değişilik ile ise sadece yarıyıl ve yaz tatillerinde öğretmenler eş durumu özründen yer değiştirebileceği hüküm altına alınmıştır.

Bu yönetmelik değişikliği gereğince diğer kamu kurumlarına tabi personelin yer değiştirme yönetmeliklerinde de değişilik yapılarak atama dönemlerinin benzeştirilmesi yoluna gidilecektir.

Konuya ilişkin mevzuat hükümleri aşağıdaki şekildedir.

Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğinin 8'inci maddesi hükmü

Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Dönemleri

Madde 8 - Yer değiştirme sureti ile atanmalar her yılın Haziran - Eylül döneminde yapılır. Ancak, iş mevsimi bu dönemi kapsayan hizmetler için Mart ve Ekim ayları esas alınır.


Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği 22'inci maddesi hükmü

Yer Değiştirme Suretiyle Atama Dönemi
Madde 22- Yer değiştirme suretiyle atamalar her yılın haziran-ağustos döneminde yapılır. Ancak, özür gruplarına bağlı yer değiştirmeler mayıs ve eylül ayları ile yarıyıl tatilinde de yapılabilir.


16.3.2004 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan değişiklik

Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Madde 1 ? 19/4/1983 tarihli ve 83/6525 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğin 8 inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

?Öğretmen olan eşlerin eş durumu özrüne bağlı yer değiştirme suretiyle atanmaları, yarıyıl ve yaz tatillerinde yapılır.?

Madde 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 3 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber