Rüşvetten ceza aldılar, encümen oldular!

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Ekim 2006 13:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

RÜŞVETTEN CEZA ALDILAR, ENCÜMEN OLDULAR

Çorum'da görevi kötüye kullandıkları için ceza alan AKP'li belediyeciler tekrar aktif görevde. Hapis cezası alan eski başkan yardımcısıyla eski komisyon başkanı İmar Komisyonu'nda

Nerede kalmıştık!

Çorum'da kat artırımı karşılığında inşaat sahiplerinden rüşvet aldıkları iddiasıyla haklarında açılan davada hapis cezasına çarptırılan belediye yöneticileri yeniden aktif göreve getirildi. Haklarında "irtikâp" iddiasıyla açılan davada "görevi kötüye kullanma" suçundan hapis cezası alan eski Belediye Başkan Yardımcısı Selim Seven ile eski İmar Komisyonu Başkanı Nurettin Yıldırım, İmar Komisyonu üyeliklerine seçildiler.

Dördü göreve geldi

Ceza alan 5 belediye görevlisinden 4'ünün yeniden belediyede görevlendirildikleri ortaya çıktı. AKP'li Belediye Başkanı Turan Atlamaz'ın başkanlığında 1 Eylül'de bir araya gelen Belediye Meclisi üyeleri yeni görevlendirme için seçim yaptı. Toplantıda AKP'li Meclis Grup Başkanvekili Mahmut Köksal, encümen üyeliği için Ahmet Yetim, Ömer Dinç ve İsmail Çevik'i aday gösterdi. Gizli olarak yapılan oylama sonucunda Yetim, Dinç ve Çevik 18'er oyla encümen üyesi seçildiler.

Yetim, İmar Komisyonu üyesi olarak yargılandığı davada "görevi kötüye kullanmak" suçundan 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Dinç de, komisyon üyesi sıfatıyla Yetim'le aynı davadan yargılanmış ve aynı cezayı almıştı.

Bir numaralı sanıktı

İmardan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı olarak davanın bir numaralı sanığı konumunda yargılanan ve "görevi kötüye kullanmak" suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılan Selim Seven de, yine Köksal tarafından İmar Komisyonu üyeliğine aday gösterildi.

Aynı davada yargılandığı sırada İmar Komisyonu Başkanı olan ve 1 yıl 15 gün hapis cezası alan Nurettin Yıldırım da Seven'le birlikte aday gösterilen isim oldu. AKP'li meclis üyeleri CHP'nin katılmadığı oylama sonunda Seven ve Yıldırım'ı 3. aday Necati Kökpınar'la birlikte oy çokluğu ile İmar Komisyonu üyeliğine seçti. Komisyonun daha sonra görev bölümü yapacağı bildirildi.

"İrtikâp" suçu TCK'nın 250. maddesinde "görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanarak kendisine veya bir başkasına yarar sağlanmasına olanak verilmesi" şeklinde tanımlanıyor.

Milliyet ortaya çıkarmıştı

"Çek skandalı"nı Milliyet özel haberlerle 8-9 Kasım 2005'te yayımlanan sayılarında duyurdu. Milliyet'in "AKP kasasında şüpheli çekler" ve "AKP'nin Çorum saadet zinciri" başlıklarını taşıyan haberleri geniş yankı uyandırdı.

Alınan çeklerin bazılarının, üzerinde "AK Parti İl Başkanlığı" yazılı bir zarfın içinde, İmar işlerinden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Selim Seven'in kasasında bulunduğu müfettişlerin yaptığı baskınla gün ışığına çıktı.

Soruşturma sırasında, kat artırımı hakkı ve İmar değişikliği talebinde bulunan bazı şahısların imzaladığı çeklerin yer aldığı dokümanlar bulundu.

Olayın ortaya çıkınca Çorum Belediyesi yönetimi çekleri sahiplerine iade etti. AKP, "Usulsüz işlem var, ama rüşvet yok" açıklamasını yaptı. Dava sonunda 4 sanığın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Kılıç da 1 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Dava temyizde.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber