105 kişinin otomobiline para ödemeden sahip olan dolandırıcı, son işinde yakalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2006 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da 105 otomobili noter satışıyla sahibinden alıp, hiç para ödemeden ortadan kaybolduğu iddia edilen ve 'efsane dolandırıcı' olarak yorumlanan 40 yaşındaki Yasin Bozdoğan, son işinde gasp yapınca yakayı ele verdi.

İddiaya göre, oto pazarında araçlarını satmak isteyenlerle pazarlık yapıp anlaşma sağlayan Yasin Bozdoğan, ertesi gün notere giderek otomobili satın alıp, çeşitli bahanelerle oyaladığı sahiplerine para ödemeden ortadan kayboluyordu. Aynı şekilde Adana başta olmak üzere Mersin, Gaziantep ve Hatay'dan hakkında polise yapılmış 105 şikayet dilekçesi bulunan Bozdoğan, 10 gün önce 58 yaşındaki Cuma Ali Öğüten'in otomobilini aynı yöntemle satın aldı. Bozdoğan, anlaşma sağlandıktan sonra beraberinde dayısı olarak tanıttığı Yavuz Çağatay ve Öğüten ile birlikte notere gitti.

Otomobilin devir işlemlerini Yavuz Çağatay adına yaptıran Bozdoğan, noter katibinin evrakları imza attırmadan önce, 'Para alışverişini görmek istiyorum' demesi üzerine anlaştığı 12 bin 500 YTL'yi Öğüten'e ödemek zorunda kaldı. Bozdoğan, Öğüten'i noter çıkışında evine götürmek için satın aldığı otomobile bildirdi. Bozdoğan, iddiaya göre yolda başına tabanca dayadığı Öğüten'den ödediği parayı geri alıp, otomobilden indirerek kayıplara karıştı.

Yaşadığı heyecanla kalp krizi geçiren Cuma Ali Öğüten yere yığıldı. Vatandaşların ihbarı üzerine hastaneye götürülen Öğüten'in kalp krizi geçirdiği anlaşıldı. Bir süre tedavi gören Öğüten taburcu olduktan sonra Yasin Bozdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu. İhbar üzerine Yasin Bozdoğan, Kocavezir Mahallesi'nde gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunda gasp suçlamasını kabul etmeyen Bozdoğan, "Ben Cuma Ali Öğüten'i tanımıyordum.

Cezaevinden tanıdığım Yavuz Çağatay ile birlikte yanıma geldiler. Yavuz Çağatay onun otomobilini satın alacakmış. Pazarlıktan sonra notere gidip, satış işlemi yaptılar. Ben kendilerini daha sonra görmedim" diye konuştu. Daha önce de aynı yöntemi kullanarak satın aldığı otomobilin sahibi tarafından açılan bir davada 'delil yetersizliğinden' beraat eden Bozdoğan, ifadesinin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkemece 'gasp' suçundan tutuklandı. Yavuz Çağatay ise aranıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber