Ballı maaşa tepki yağdı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 09 Ekim 2006 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı'na aralarında Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in kardeşinin de bulunduğu 15 kişinin 7 bin dolar maaşla görevlendirmesine tepki yağdı. AKŞAM'ın önceki gün manşetten duyurduğu 'Sağlıkta Dönüşüm Projesi'ne Başbakan'dan bile yüksek maaşla saha koordinatörü görevlendirilmesine en büyük tepki sendikalardan geldi.

Memur memur olalı böyle maaş almadı 8 Ekim 2006

Türk Sağlık Sendikası Başkanı Önder Kahveci 'Sağlık Bakanlığı'nın, saha koordinatörlüğü adı altında 7 bin dolar aylık maaşla görevlendirdiği ayrıcalıklı bu kişilerin neyi koordine edeceğini merak ediyorum' dedi. Bakanlık'ta bu işi yapabilecek binlerce personel dururken, astronomik maaşla eleman görevlendirilmesini anlamanın mümkün olmadığını kaydeden Kahveci, 'Bakanlığı'nın rapor yazdırmak için dolarla eleman görevlendirmesi, son derece düşündürücü' diye konuştu.

KamuSen Başkanı Bircan Akyıldız ise şöyle dedi: 'İstikrar için katı politikalar uygulanırken, diğer tarafta 7 bin dolar aylıkla koordinatör görevlendirilmesini anlamak mümkün değil. Bu durum nasıl açıklanacak merak ediyorum. Sorumlularının başları ciddi şekilde ağrır' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber