Mardin'de askere saldırı: 1 şehit, 8 yaralı

Mardin'de teröristler tarafından yola tuzaklanan el yapımı bomba, askeri otobüsün geçişi sırasında patlatıldı. Patlamada 1 asker şehit oldu, 5 asker ile 3 sivil yaralandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2015 18:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mardin'de askere saldırı: 1 şehit, 8 yaralı

Mardin'de teröristler tarafından yola tuzaklanan el yapımı bomba, askeri otobüsün geçişi sırasında patlatıldı. Patlamada 1 asker şehit oldu, 5 asker ile 3 sivil yaralandı.

Edinilen bilgilere göre olay, saat 17.40 sıralarında merkez Artuklu ilçesi otogar mevkiinde meydana geldi. Teröristler tarafından yola tuzaklanan el yapımı bomba, askeri otobüsün geçişi sırasında patlatıldı. Patlamada, 6 asker ile 3 sivil yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan 1 uzman çavuş, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Öte yandan, olayın ardından bölgeye zırhlı araçlarla çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Bölgede incelemelerde bulunan polis, kaçan teröristlerin yakalanması için geniş kapsamlı operasyon başlattı.

Genelkurmay Başkanlığı, Mardin'in Artuklu ilçesinde personeli taşıyan servis aracına PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcı ile saldırıda bulunulması sonucu 1 askerin şehit olduğunu, 5 askerin yaralandığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, bugün saat 17.20'de Mardin'in Artuklu ilçesinde personeli taşıyan servis aracına bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından daha önce yola döşenen el yapımı patlayıcı (EYP) ile saldırıda bulunulduğu belirtildi. Açıklamada, "Saldırıda kahraman bir silah arkadaşımız şehit olmuş, kahraman beş silah arkadaşımız ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralı silah arkadaşlarımız derhal hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Mardin Valiliği'nden 'bombalı saldırı' açıklaması

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber