Din kitabında tarikat tanımı değiştirilecek

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 10 Ekim 2006 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın ücretsiz dağıttığı 8'inci sınıf 'Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi' dersi kitabında yer alan 'tarikat' ve 'cemaat'lerle ilgili bölüm AKŞAM'ın manşetinin ardından değiştiriliyor.

AKŞAM'ın önceki gün manşetten verdiği, 'Ders kitabında tarikat ayarı' haberi büyük tepkiye yol açtı. Konuya ilişkin haber üzerine Milli Eğitim Bakanlığı Talim-Terbiye Kurulu Başkanı Doç. Dr. İrfan Erdoğan, yeniden hazırlanacak 'Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi' dersi müfredat programında 'tarikatlar' ve 'cemaatler' konusunun değiştirileceğini açıkladı. Erdoğan, 'tarikatlar ve cemaatler' ile ilgili bölümün yeniden gözden, geçirilmesi bir tarafa kaldırılması düşünülebilir' dedi.

Erdoğan 8'inci sınıf Din Kültür ve Ahlak Bilgisi kitabında yer alan bölüme ilişkin şu açıklamayı yaptı: 'Söz konusu kitap 2002 yılında kabul edilen eski programa göre yeniden hazırlanmıştı. Yeni program ilgili genel müdürlük tarafından hazırlanmakta. Kısa sürede bitirilmesi beklenen yeni program doğrultusunda hazırlanacak olan yeni ders kitaplarında 'tarikatlar' ve 'cemaatler' ile ilgili bölümlerin yeniden gözden geçirilmesi bir tarafa, kaldırılması dahi düşünülmektedir.'

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer de AKŞAM'da çıkan haber üzerine bir basın açıklaması yaparak, 'ilköğretim 8. sınıfta okutulan din dersi kitabının yeni baskısında 'tarikat' tanımının, AKP'nin 'siyasi ideolojik duruşuna' paralel olarak değiştirildiğini' öne sürdü. Dinçer, 'Din Kültürü 8'inci sınıf kitabı, bu haliyle Talim ve Terbiye Kurulu'ndan nasıl onay almıştır? Eğer onay alındıktan sonra değişiklik yapılmışsa bu değişikliğin sorumluları kimlerdir ve haklarında herhangi bir işlem yapılacak mıdır? Yaşanan bu somut örneğin ardından, diğer ders kitaplarındaki bilgi ve tanımların aynı şekilde değiştirilmeyeceğinin garantisini kim verebilir?' diye sordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber