Rus jeti vuruldu, DAEŞ'e karşı uçuşlar durdu

24 Kasım'da Suriye sınırında bir Rus savaş uçağının Türk F-16'ları tarafından vurulup düşürülmesinden bu yana Türkiye'nin ABD öncülüğündeki koalisyona verdiği hava desteğini azalttığı iddia edildi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 06 Aralık 2015 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rus jeti vuruldu, DAEŞ'e karşı uçuşlar durdu

ABD, Rusya ile 'uçak krizi' yatışana kadar Türkiye'nin DAEŞ'e karşı hava saldırılarına destek vermesi talebini geri çekti. 24 Kasım'dan beri Suriye hava sahasında Türk savaş uçaklarının görülmediği belirtildi.

24 Kasım'da Suriye sınırında bir Rus savaş uçağının Türk F-16'ları tarafından vurulup düşürülmesinden bu yana Türkiye'nin ABD öncülüğündeki koalisyona verdiği hava desteğini azalttığı iddia edildi.

Reuters haber ajansına konuşan ABD'li iki yetkili, Rus uçağının düşürüldüğü 24 Kasım tarihinden bu yana Suriye hava sahasında Türk uçaklarının görülmediğini açıkladı.

Yetkililer Türkiye ile Rusya arasında o tarihten beri yaşanan tansiyonun yatışması amacıyla ABD'nin Türkiye'den koalisyona daha aktif destek vermesi talebini de geri çektiğini belirtti. ABD Savunma Bakanı Ash Carter, yaptığı açıklamada hava saldırılarına daha yoğun Türk desteği beklediklerini belirtmişti. Ancak Reuters'e konuşan yetkililer Türkiye-Rusya krizinin baş göstermesiyle birlikte NATO müttefiki Türkiye'ye bu konuda biraz zaman tanındığını ve şimdilik önceliğin DAEŞ'in ikmal ve ticaret yollarını kesmek için Suriye sınırındaki 98 kilometrelik bir hattın kapatılması olduğunu belirttiler.

TÜRKİYE: DESTEĞİMİZ SÜRÜYOR

Reuters'e konuşan Türk yetkililer ise Türkiye'nin DAEŞ'e karşı hava saldırılarına olan desteğinin sürdüğünü belirtti. DAEŞ'e yönelik hava operasyonlarının yaklaşık yarısına fiilen dahil olduklarını belirten üst düzey bir yetkili ayrıca Türkiye'nin örgüte ait hedeflerin ve lojistik üslerin belirlenmesinde koalisyona destek verdiğini de söyledi. Yetkili, "Bizim için DAEŞ'le mücadele konusunda hiçbir değişiklik yok" dedi.

RUSYA'DAN YARDIM TIR'LARINI VURMA İTİRAFI RUSYA

Savunma Bakanlığı, Suriye'de geçen ay petrol taşıdığı iddiasıyla vurulan TIR'ların görüntüsünü yayınladı. Görüntülerde petrol taşıdığı iddiasıyla vurulan TIR'ların Azez-Halep hattında göçmenlere yardım taşıyan TIR'lar olduğu anlaşılmıştı. Bakanlığın yayınladığı görüntülerde imha edilen yerler arasında ayrıca İdlip'te vurulan DAEŞ'in büyük petrol depoları, Lazkiye bölgesinde teröristlerin sığınak olarak kullandığı bir merkez olduğu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber