Nusaybin'de 2 terörist etkisiz hale getirildi

Mardin Valiliği:Nusaybin'deki operasyonda 2 terörist etkisiz hale getirildi, el yapımı patlayıcının teröristlerce tuzaklanması esnasında meydana gelen patlamada bir kişi öldü.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2015 21:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Nusaybin'de 2 terörist etkisiz hale getirildi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 2 teröristin etkisiz hale getirildiği, el yapımı patlayıcının terör örgütü mensuplarınca tuzaklanması sırasında meydana gelen patlamada bir kişinin öldüğü bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, dün 07.00'de Abdulkadirpaşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahallelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildiği, terör örgütü PKK mensuplarına yönelik çalışmalar sırasında zırhlı araçlara düzenlenen saldırılarda 6 polis memuru ile 6 askerin yaralandığı anımsatıldı.

"El yapımı patlayıcının teröristlerce tuzaklanması esnasında meydana gelen patlamada bir kişi öldü. Cenaze, otopsi için Nusaybin Devlet Hastanesine gönderildi" ifadelerine yer verilen açıklamada, ön incelemede bu kişinin şarapnel parçaları yüzünden hayatını kaybettiğinin anlaşıldığı, cenazenin otopsi için Mardin Devlet Hastanesine gönderildiği, olayla ilgili adli işlemlerin sürdüğü belirtildi.

- 2 terörist etkisiz hale getirildi

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Operasyonlarda 2 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Herhangi bir operasyonun bulunmadığı Dicle Mahallesi'nde ise el yapımı patlayıcının terör örgütü tarafından infilak ettirilmesi sonucu meydana geldiği düşünülen patlamada biri çocuk 5 şahıs yaralandı. Tedavileri halen Nusaybin ve Mardin'de devam ediyor. Yaralı şahıslardan birinin kaydı bulunmakta olup, olayla ilgili adli işlemler sürüyor."

Operasyonlarda 3 barikatın kaldırıldığı, hendeğin doldurulduğu, barikat amaçlı kullanılan tırın da yol kenarına çekildiğine işaret edilen açıklamada, güvenlik güçlerine yönelik 3 roketatarlı saldırı düzenlendiği, bir kişinin gözaltına alındığı vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber