Rektörlüğü şikayet eden mail yazdı, disiplin cezası aldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2006 16:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) Bahar Şenlikleri sırasında PKK'lı öğrencilerin Abdullah Öcalan posterli stand açmasına rektörlüğün göz yumduğunu mail yoluyla diğer öğretim üyelerine anlatan profesöre disiplin cezası verildi.

Önceki yönetim döneminde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürlüğü yapan Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Kadir Aydın, 9 Mayıs'ta Bahar Şenlikleri esnasında R1 derslikleri önünde bir grup PKK'lı öğrencinin Abdullah Öcalan posterli stand açtığını gördü.

Durumu emniyet güçlerine bildiren Aydın, polisin üniversite kampüsüne giremeyeceği cevabını alınca rektörlük güvenlik birimlerini haberdar etti.

Öğrencilerin açtığı stand bir süre daha açık kaldı ve daha sonra kaldırıldı. Prof. Dr. Aydın, rektörlüğün bu olay karşısındaki tavrını ve spora bakış açısını ileriki günlerde yazdığı maille diğer öğretim üyelerine duyurdu.

Mailinde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürlüğü döneminde başarılı sonuçlar elde ettiklerini anlatan Aydın, PKK'lı öğrencilerin Bahar Şenlikleri'nde stand açmasını rektörlüğün tavizkar tutumuna bağladı.

Rektörlük Prof. Dr. Aydın hakkında öğretim üyelerine gönderdiği bu mail sebebiyle Haziran ayında idari soruşturma açtı. Yürütülen soruşturma geçtiğimiz günlerde sonuçlandı.

Prof. Dr. Aydın'a Disiplin Kurulu tarafından önce "Kademe İlerlemesi Durdurulması" cezası verildi. Daha sonra Rektör Vekili Prof. Dr. Banu İnanç başkanlığında toplanan yönetim kurulunda, "Gönderilen e-postalarla öğrenci ve öğretim üyeleri yönetime karşı tahrik edilmiş, üniversite yöneticilerinin şeref ve haklarına tecavüz edilerek kamuoyunda haksız yargılanmalarına sebep olunmuştur" denilerek verilen "Kademe ilerlemesi Durdurulması" cezası 1/8 oranında aylıktan kesme cezasına çevrildi.

Prof. Dr. Aydın, verilen maaş kesme cezasından kendine tekabül eden 361 YTL'yi üniversite saymanlığına öderken yönetimi, kendisine verilen ceza sebebiyle protesto için 6 aylık ücretsiz izne ayrıldı.

15 Ekim'de izne başlayacak olan Prof. Dr. Aydın, yönetimin her türlü görüşü serbestçe söyleme ve fikir özgürlüğü vaadiyle göreve geldiğini belirterek cezayı iptal için idare mahkemesine başvuru yapacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber