Yoğun bakım hastaları için yeni cihazlar

Yeni yenidoğan ve yetişkin yoğun bakım cihazları tanıtıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2015 14:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yoğun bakım hastaları için yeni cihazlar

Bugüne kadar aralarında Türkiye'deki büyük hastane zincirlerinin de olduğu 200'ün üzerinde projenin 300 milyon Euro üzerinde medikal ekipman ihtiyacını karşılayan ACENDIS, temsilciliğini yaptığı Alman üretici Heinen+Löwenstein'ın yeni yenidoğan ve yetişkin yoğun bakım cihazlarının Türkiye lansmanını İstanbul'da gerçekleştirdi.

Aralarında Heinen+Löwenstein Ürün Direktörü Jörg Marschinke'nin de bulunduğu, Türkiye ve Yurtdışından Üniversite Hocalarının konuşmacı olarak katıldığı lansman da yeni yenidoğan yoğun bakım ürünü olan ve prematüre bebeklere verilen oksijene yönelik kontrol sürecini otomatik hale getiren CLAC (Kapalı Devre Otomatik Oksijen Kontrolü) özelliğine sahip Leoni Plus HFO'nun yanı sıra, yoğun bakım hastalarınınn akciğer fonksiyonlarının yerinde izlenebilmesine olanak veren yeni teknoloji Elisa 800 VIT ventilatör cihazının da tanıtımı gerçekleştirildi.

Heinen Löwenstein Ürün Müdürü Jörg Marschinke yaptığı konuşmada "Tübingen Üniversitesi Hastanesi ile Viyana Tıbbi ve Teknik Üniversitesi arasındaki işbirliği ile prematüre bebeklere verilen oksijene yönelik kontrol sürecini otomatik hale getirmek üzere özel bir algoritma geliştirildiğini belirterek, böylece bebeğin kanındaki oksijen konsantrasyonu otomatik olarak ölçümleniyor ve kontrol edilebiliyor" dedi. Marschinke, ayrıca, yoğun bakım hastalarına yönelik geliştirilen yeni Elisa 800 VIT'ten de bahsederek, geliştirdikleri teknoloji ile gerçek ventilasyon sonuçlarının görülebildiğini, yoğun bakım hastalarını yormadan yerinde tüm akciğer fonksiyonlarının izlenebildiğini ve ventilasyon modlarının kolaylıkla belirlenebildiğini belirterek, "Solunum düzensizliği olan ve ventile edilen yogun bakım hastaları için yüksek risk oluşturan CT taramalarında hastalar yüksek radyasyona maruz kalırlar. Elektrikli Empedans Tomografisi (EIT) ile akciğer fonksiyonlarının anlık görüntülenmesi sağlanarak yoğun bakım hastalarının solunum fonksiyonları en doğru şekilde ve radyasyona maruz kalmalarına gerek kalmadan ayarlanabiiyor" dedi. ACENDIS ile birlikteliklerine de değinen Marchinke, "Heinen+Löwenstein olarak, ACENDIS ile bir çözüm ortağı olarak başlayan ve dostluğa dönüşen bir ilişkimiz var. Son yirmi yıldır birlikteyiz. ACENDIS, Türkiye pazarında gelişmemizin önünü açtı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber