Bütçe toplantısında bürokratlara fırça

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 14 Ekim 2006 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında, bu hafta içinde ikinci kez toplanan Yüksek Planlama Kurulu (YPK), bütçe üzerindeki görüşmelerini önceki gün sahura kadar sürdürdü. Bütçe hazırlıkları yine bu hafta içinde, Bakanlar Kurulu'nda da ele alınmıştı.

ERDOĞAN ARADA KALDI

Üç gündür devam eden bütçe görüşmelerinde, sinirler gerildi. Başbakan Erdoğan, bakanların ödenek talepleri ile yüzde 6.5'lik faiz dışı fazla hedefini tutturmaya çalışan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve ekonomi bürokratları arasında kaldı. 'Ödenek tartışmaları' nedeniyle gergin anlar yaşayan Erdoğan'ın, zaman zaman bakan ve bürokratları fırçaladığı öğrenildi. Maliye Bakanlığı, DPT ve Hazine tarafından hazırlanan bütçe taslağı, ilk olarak YPK'da ardından da Bakanlar Kurulu'nda ele alındı. İlk olarak hazırlanan bütçe, yüzde 6.5'lik faiz dışı fazla hedefi baz alınarak hazırlanmıştı. Ve bütçe büyüklüğü de 200 milyar YTL'nin altında bulunuyordu. Söz konusu bütçede, Sağlık Bakanlığı'na 6.1 milyar YTL, Milli Eğitim Bakanlığı'na 17.7 milyar YTL, Adalet Bakanlığı'na 1.9 milyar YTL ödenek verilmesi öngörüldü. Bu ödenekler, bakanlar tarafından tepkiyle karşılandı.

SIKINTI YARATTI

Maliye Bakanlığı ile toplantılara katılan ekonomi bürokratları ise, yüzde 6.5'lik faiz dışı fazlayı tutturmak için, ödeneklerin sınırlı tutulması gerektiğini anlattı. İcracı bakanlar ile ekonomi bakanları arasında yaşanan, 'ödenek tartışmasına' Başbakan Erdoğan el koydu. Erdoğan, bakanlara, 'İmkanlar dahilinde herkese azami ödenek verilecek' dedi. Erdoğan, bürokratlara da, 'Ek kaynak bulmadan karşıma gelmeyin' dediği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber