Başbakanlık: AKP için ne taşıt ne de personel görevlendirmedik

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2006 13:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı AK Parti İl Kongreleri için Başbakanlık'tan herhangi bir taşıt ve personel görevlendirilmesi yapılmadığını açıkladı

Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Ruhi Özbilgiç, akaryakıt, harcırah ve yolluk gibi harcamaların Başbakanlık bütçesinden ödenmediğini bildirdi.

CHP Mersin Milletvekili Mustafa Özyürek'in Başbakan Erdoğan'ın parti kongrelerine Başbakanlık'a ait ANA ve ATA uçaklarıyla gittiği, zaman zaman da Başbakanlığa tahsisli OBA helikopterini kullandığı, makam otobüsünün kongre yapılan illere gönderildiği yönündeki iddialarına Başbakanlık'tan cevap geldi. Özyürek'in "İl kongrelerine gitmek için kullanılan Başbakanlığa tahsisli uçaklar, helikopterler ve otobüs için ne kadar yakıt kullanıldı? Bu araçların personeli için il kongreleri nedeniyle ne kadar harcırah, yemek ve otel parası ödendi? Bu harcamalar bütçede hangi ödeneklerden karşılanmıştır?" yönündeki sorularını Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin adına Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Ruhi Özbilgiç cevapladı.

Özbilgiç, CHP'li Özyürek'in soru önergesine verdiği cevapta, "Sayın Başbakanımızın katıldığı il kongreleri için İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Başbakanlık'tan herhangi bir taşıt ve personel görevlendirilmesi yapılmadığından akaryakıt, harcırah ve yolluk gibi harcamaların da Başbakanlık bütçesinden ödenmesi mümkün bulunmamaktadır" dedi.

Özyürek, Başbakan Erdoğan'ın kongre yapılan illerde açılışlara katılarak, vilayeti ziyaret ederek parti görevi olarak yaptığı seyahate resmiyet kazandırmaya çalıştığını iddia etmişti. AK Parti il kongrelerine katılmak için Başbakanlık makamına tahsisli uçakların, helikopter ve otobüsün kullanılmasının 5018 sayılı yasaya aykırılık teşkil ettiğini savunan Özyürek, "Bir partinin genel başkanının ve partide görev yapan yöneticilerin o partinin il kongrelerine devlet imkanları yerine parti parası ile gitmek gerekmez mi?" sorusunu yöneltmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber