Prof. Odabaş: Öğrencilere ilk sınavlarda basit soru sorulmalı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2006 16:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferhat Odabaş, öğretmenlerin ve öğretim üyelerinin öğrenci olduğu yılları unutmaması gerektiğini belirterek, öğrencilere ilk sınavlarda basit sorular sorulması gerektiğini söyledi.

İlk sınavlarda nispeten basit sorularla öğrencilere daha iyi notlar alabilecekleri düşüncesinin aşılanmasının önemine dikkat çeken Prof. Dr. Ferhat Odabaş, "Bütün öğrenciler derslerinde başarılı olmak ister. Bunu ya derse çalışarak ya da kopya çekerek sağlama yolunu seçer. Öğreticinin yakınlığı ve yaklaşımı öğrenciyi çalışmaya yönlendirir" dedi.

Öğretmenlerin öğrenciye kopya çektirmemesi gerektiğine işaret eden Prof. Dr. Odabaş, öğretmenlerin dersi sevdirmesi gerektiğine değinerek, şöyle devam etti:

"Ders ne kadar anlaşılmaz ve zor olsa da öğrenci pozitif bir yaklaşımın sonucu olarak zorluğu kolayca aşar. Öğrenciler ezbercilikten uzaklaştırılmalı. Balığın nasıl yeneceği değil, nasıl tutulacağı öğretilmeli. Öğrenci psikolojisi çok iyi bilinmeli. Öğrencilerin başarısızlığını öğrencinin bilgisizliğine değil, yaklaşımların yanlışlığına bağlamak daha doğru olur."

Prof. Dr. Odabaş, yapılacak ilk sınavlarda öğrencilere nispeten kolay sorular sorulmasının önemini de vurguladı. Odabaş, "Çünkü sınavda çok düşük not alan bir öğrencinin özgüveni sarsılır ve sezon boyunca başarısız olmasına yol açar. Halbuki, biraz yüksek not alması sağlanan öğrenci, derslerine daha çok çalışacaktır. Böylece başarılı olmanın önü açılacaktır. Öğretim üyeleri ders anlatırken hayattan örneklerle dersi renklendirmeli, kolay anlaşılmasını sağlamalıdır. Çünkü anlatılıp geçilen derse ilgi gösterilmez. Başarısızlıkta öğrenciden çok öğreticinin payı vardır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber