'ODTÜ rektörü kendini imparator zannediyor'

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, siber saldırıların önlenememesiyle ilgili ODTÜ'yü suçladı, "Ulusal güvenliği savunacak durumda değildir" dedi. Elvan ODTÜ Rektörü Ahmet Acar için de "Kendisini imparator zannediyor" ifadesini kullandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2015 14:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'ODTÜ rektörü kendini imparator zannediyor'

Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olan Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, son dönemde artan siber saldırıların önlenememesine ilişkin olarak Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ne suçlamalarda bulundu. ODTÜ'nün "Ulusal güvenliği savunacak durumda olmadığını" söyleyen Elvan, eleştirilerini şöyle sürdürdü:

"ODTÜ, internetle ilgili uluslararası arenada bir sorumluk almıştı. Ancak zaman içinde biz Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunu (BTK) kurduk. BTK, Ulaştırma Bakanlığı aracılıyla ODTÜ'deki bu sorumluluğun, bu kuruma devredilmesi gerektiğini bildirdi, talep etti. Ancak ODTÜ bu konuda direniyor. Halbuki yasal düzenlemeler var, kendisini imparator zannediyor bu rektör zannedersem, herkes haddini bilmeli diye düşünüyorum."

ODTÜ rektörlüğü ".tr" uzantılı web sitelerine yapılan siber saldırılarla ilgili yazılı açıklama yapmış, 14 Aralık'tan bu yana sürdürülen 'yoğun' saldırılara karşı gerekli önlemlerin alındığını belirtmişti.

"Bizim de atacağımız adımlar var"

'Rusya'nın herhangi bir yaptırım uygulaması halinde bizim de atacağımız adımlar var' diyen Elvan, "Bakacağız, göreceğiz neler uygulayacaklar, ne tür yaptırımlar ortaya koyacaklar. Elbette bu tür bir yaklaşım içine girmeleri halinde bizim de atacağımız adımlar var. Bizim de B planımız, C planımız var. Bunların hepsi hazır. Rusya'nın herhangi bir yaptırım uygulaması halinde bizim de atabileceğimiz adımlar var" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber