81 ile 81 öğrenci yurdu yaptırılacak

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Ekim 2006 16:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA Valisi ve Vilayetler Hizmet Birliği Başkanı Kemal Önal, yükseköğretim yurtlarının devlet tarafından yapıldığını, ancak ortaöğretimin sahipsiz kaldığını söyleyerek, bu amaçla 81 ile kız ve erkek öğrenci yurdu yapılacağını açıkladı.

Adana'da bir araya gelen Ankara Valisi Kemal Önal, Adana Valisi Cahit Kıraç, Bolu Valisi Ali Serinağa, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Çankırı Valisi Ali Haydar Öner, Samsun Valisi Hasan Basri Güloğlu, Kahramanmaraş Valisi İlhan Atış, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Osmaniye Valisi Zübeyir Kemelek ve İstanbul Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, Seyhan Otel'de bir değerlendirme toplantısı yaptı. Basına kapalı toplantının ardından valiler, daha sonra Vali Cahit Kıraç'ın makamına geçerek kent hakkında brifing aldı. Ardından söz alan Kemal Önal, İl Özel İdareleri ile ortak olan Vilayetler Hizmet Birliği'nin en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi. Bu kuruluşun yatırımlarını eğitime kaydırdığını özellikle kız çocuklarının okuması için yapılan kampanyalara destek olduğunu belirten Kemal Önal, bu kapsamda 81 ile kız ve erkek öğrenci yurdu yapacaklarını belirtti. Adana'nın Saimbeyli İlçesi'nde yapılacak ve 1 milyon YTL'ye mal olacak 240 kapasiteli kız öğrenci yurdunun temelini attıklarını anlatan Önal, ?Yüksek öğretim için devlet yurtlar yapıyor. Sahipsiz olan orta öğretimler için de illerin valililerinin de katkılarıyla yurtlar yapıyoruz. Yurt yapımları şu an 27 ilde devam ediyor. Onların tamamlanmasının ardından diğer illere de yapılacak? dedi.

Valiler buradaki toplantının ardından eski Kız Lisesi olan Adana Valiliği Kültür ve Sanat Merkezi'ni ve Taşköprü'yü gezerek Adana Valisi Cahit Kıraç'tan bilgi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber