ODTÜ'deki mescit bir ay içinde büyütülecek

YÖK Başkanı Saraç, sosyal medya hesabından ODTÜ'de yaşanan olayla ilgili açıklama yaptı, 'ODTÜ'de tartışmalara yol açan mescidin tadilatının bitirilmesi, Namaz kılan öğrencilere şiddet uyguladığı iddia edilen üniversite yönetimi tarafından yapılan işlemler yakından takip edilecek' dedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Aralık 2015 16:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ODTÜ'deki mescit bir ay içinde büyütülecek

1- YÖK Başkanı Saraç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Yaşanan olayları üzüntüyle karşılayarak kesinlikle tasvip etmediğini; aynı gün ODTÜ rektörünü YÖK'e davet ederek olaylardan duyduğu rahatsızlığı kendisine ileterek öğrencilerin yerleşkede özgür ve rahat bir ortamda ibadet edebilmeleri için gerekli tüm tedbirlerin alınması talimatını verdiğini; ayrıca konuyu yerinde incelemeleri için YÖK Genel Kurulu üyelerini görevlendirdiğini" iletmiştir.

2- Yapılan bu görüşmede ODTÜ rektörü Acar, YÖK Başkanı Saraç'a olaylara ilişkin bilgiler verip, tartışmalara yol açan mescidin büyütülmesi işlerinin (tadilatın) yaklaşık bir ay içerisinde bitirileceği sözünü vermiştir.

3- Aynı gün YÖK Başkanı Saraç tarafından görevlendirilen YÖK üyeleri konuyu yerinde incelemek üzere ODTÜ'ye gitmiş, saldırıya uğrayan öğrencilerle de görüşmüştür.

Öğrenciler yerleşkede başka ibadet alanlarının da bulunduğunu fakat çok büyük bir alan kurulu olan üniversitelerinin diğer mescitlerine gitmelerinin zor olduğunu, (çok yürümeleri gerektiği, zaman kaybına ve hatta bu yüzden derslerine yetişememelerine yol açtığını) iletmişlerdir.

İncelemede mescidin çok küçük, yetersiz ve kadın-erkek ayrı ibadetin yapılabilmesi için uygun olmadığı tespit edilmiştir.

4- YÖK üyeleri incelemelerini tamamlamayı müteakip YÖK Başkanı Saraç'a bir rapor sunmuştur. Bu rapor üzerine Başkan Saraç YÖK'te konuya ilişkin YÖK ÜYELERİNDEN OLUŞAN (3 KİŞİ) BİR KOMİSYON KURULMASI TALİMATINI VERMİŞTİR.

5- Bu komisyon : ODTÜ'de tartışmalara yol açan MESCİDİN TADİLATININ BİTİRİLMESİNİ, Namaz kılan öğrencilere şiddet uyguladığı iddia edilen ÖĞRENCİLERE ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLERİ, yakından takip edecektir.

YÖK yetkililerinden edinilen bilgilere göre şeklinde verilmesi ricasıyla, Bilgilerinize sunar, iyi hafta sonu /çalışmalar dileriz..

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber