Sosyal güvenliğin başına Aydemir vekâleten atandı

Kaynak : Referans
Haber Giriş : 18 Ekim 2006 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'na vekâleten atanan Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Müsteşar Yardımcısı Birol Aydemir, önceki gün itibariyle görevine başladı. Aydemir'in asaleten atamasının Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanmadığı ileri sürülmüştü.

Aydemir, kurumun işleyişe geçebilmesi için öncelikle yönetim kurulunun oluşturulması gerektiğini, bunun ardından kurumun SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nın görevlerini devralacağını bildirdi. Birol Aydemir, yılbaşında genel sağlık ve emeklilik sigortasına geçileceğini hatırlatırken yönetim kurulu bir an evvel oluşturulup faaliyete geçmezse uygulamada zorluklar yaşanacağına vurgu yaptı. Yönetim kurulunun oluşturulması ile birlikte, sistemin yürüyebilmesi için birçok yönetmeliğin de hayata geçirileceğini kaydeden Birol Aydemir, ?Zamanla yarışacağız? dedi.

1966 yılında Erzincan'da doğan Aydemir, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü'nden 1987 yılında mezun oldu. Kalkınma Bankası'nda uzman yardımcısı olarak göreve başlayan Aydemir, Maliye ve Gümrük Bakanlığı Teftiş Kurulu'nda gümrük müfettiş yardımcısı, ardından da DPT'de uzman olarak çalıştı. ABD'de, University of Delaware'de ekonomi dalında yüksek lisans da yapan Aydemir, Aralık 2001'de DPT Yıllık Programlar ve Konjonktür Değerlendirme Genel Müdürlüğü Finansman Dairesi Başkanlığı'na atandı. Aydemir, Aralık 2002'den bu yana müsteşar yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber