Lodos hayatı felç etti

Özellikle Marmara'da hayatı olumsuz etkileyen kuvvetli lodos, İstanbul, Bursa, Çanakkale, Kırşehir, Karabük, Balıkesir, Muğla ve Bartın'ın da aralarında bulunduğu 10 ili etkisi altına aldı.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 07 Ocak 2016 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Lodos hayatı felç etti

İstanbul'da deniz ulaşımını engelleyen lodos nedeniyle denizde dev dalgalar oluşurken, Şehir Hatları, İDO ve BUDO'nun bazı seferleri iptal edildi.

Pek çok vatandaş sabah saatlerinde mesaiye yetişmek için zor anlar yaşadı. İGDAŞ ise vatandaşları olası baca gazı zehirlenmelerine karşı uyardı.

Lodos nedeniyle dev dalgaların oluştuğu İstanbul Boğazı kıyılarında, su seviyesi 3-4 metre yüksekliğe ulaştı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden dün yapılan açıklamada, "Güney yönlerden rüzgarların bu gece saatlerinde kuzey iç ve batı kesimlerde kuvvetli (30-50 km/saat), Marmara'nın batısında yer yer fırtına, Perşembe Marmara, Ege, Karadeniz İç Anadolu ile Akdeniz bölgesinde kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/saat yer yer 90 km/saat) esmesi bekleniyor.

Cuma günü de rüzgarın doğu bölgelerde güneyli yönlerden kuvvetli yer yer fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli rüzgarların oluşturabileceği başta soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler olmak üzere, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denilmişti.

Bursa'da şiddetli lodos çatıları uçurdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber