Özdağ: Ülkemiz ile egemenliğimizi kimseyle paylaşmayız

Özdağ, "Ama ülkemiz ile egemenliğimizi kimseyle paylaşmayız. İstiyoruz ki herkes silahları bıraksın.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ocak 2016 19:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Özdağ: Ülkemiz ile egemenliğimizi kimseyle paylaşmayız

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, her dilde propaganda yapılabileceğini belirterek, "Bireysel hak ve özgürlüklerde eksiklikler varsa bunu Parlamento'da konuşalım ama silahlarla, çukurlarla, insanların hayatını tehlikeye atarak, polisimizi, askerimizi, doktorumuzu, öğretmenimizi, imamızı öldürerek hak aranmaz. Hak Parlamento'da aranır" dedi.

Güral Termal Otel'de gerçekleştirilen AK Parti'nin 24. İstişare ve Değerlendirme Toplantısına katılan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Çiğdem Karaaslan ve Selçuk Özdağ ile AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, toplantıya takip eden basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayarak, karanfil dağıttı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, kamptaki değerlendirme ve istişarelerin Türkiye'nin geleceği için yapıldığını, AK Parti'nin bireysel özgürlüklerden yana olduğunu, kişi hak ve özgürlük alanının genişletilmesinin hükümetin en büyük şiarı, düsturu olduğunu belirtti.

Özdağ, "Ama ülkemiz ile egemenliğimizi kimseyle paylaşmayız. İstiyoruz ki herkes silahları bıraksın. Zaten bütün siyasal teorilerde ve demokrasilerde zor kullanma yetkisi devlete aittir. Hiç kimse eline silah alamaz, devlette o silahları hukuk çerçevesinde toplar ve gücünü gösterir. O nedenle biz diyoruz ki geçmişte Güneydoğu ve Doğu Anadolu istismar edildi, kalkınmalar yapılamadı. Hükümetimiz 14 yıldır faaliyette bulunuyor. Yollar, barajlar yapıyoruz, organize sanayi bölgeleri ihtisas ediyoruz. Üniversiteler, hastaneler ve okullar yapıyoruz ama yakılıyor, işçiler kaçırılıyor" diye konuştu.

Bireysel hak ve özgürlükler alanında da önemli adımlar attıklarını anlatan Özdağ, "Propagandanızı her dilde yapabilirsiniz. Bireysel hak ve özgürlüklerde eksiklikler varsa bunu Parlamento'da konuşalım ama silahlarla, çukurlarla, insanların hayatını tehlikeye atarak, polisimizi, askerimizi, doktorumuzu, öğretmenimizi, imamızı öldürerek hak aranmaz. Hak Parlamento'da aranır. Hak, sivil toplum kuruluşları ve basın yoluyla aranır" ifadelerini kullandı.

Özdağ, terör eylemleriyle Türkiye'ye kan kaybettirmeye çalıştıklarını vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Büyümemizi istemiyorlar ama kesinlikle hedeflerine ulaşamazlar. Çünkü Türkiye artık büyük bir devlet ve her türlü teknolojiye sahip. İnsanların ölmesini istemiyoruz, dağa çıkanların inmesini istiyoruz. O bölgede yaşayan Arapların, Türkmenlerin, Kürtlerin, Hristiyanların ve Müslümanların seslerini yükseltmelerini istiyoruz. İspanya'da terörü devletin gücü değil, milletin sesi önlemişti. Bugün hem devletin gücü hem de milletin sesi olsun istiyoruz. Terör bitsin, Türkiye büyüsün. Türk dünyasının Arapların ve Kürtlerin ümidi olsun. Birlikte ortak yaşama iradesini sergileyelim."

- "Daha güzel hizmet etmek için gayret edeceğiz"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da kampta bir aile olduklarını ve millete hizmet gayretinde bulunduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Dikkat ederseniz burada hep 'Aziz milletimize ne yapabiliriz? Ülkeyi daha çok nasıl kalkındırabiliriz?' Hep bu projeler ortaya konuldu. Bunun dışında hiçbir etkinlik yapılmadı. Aslında biz kaplıcaya girmelerini istedik ama maalesef fırsat olmadı. Sabahın köründen geç saatlere kadar faaliyetler oldu. Notlar alındı, toplantılar yapıldı, her konuda bütün vekillerimiz görüşlerini belirtti. Sabah da bizler bakanlar olarak oturduk, bütün vekillerimize hesap verdik. Onların tenkit, tavsiyelerini aldık. İnşallah daha güzel hizmet etmek için gayret edeceğiz."

Canan Tükelay

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber