İsrail ile henüz mutabakat yok

Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ve İsrail arasında devam eden görüşmelerden henüz bir mutabakat çıkmadığını belirterek "Bizim İsrail'den üç talebimiz vardı. Bunlardan biri yerine getirildi. Ancak yerine getirilmesini beklediğimiz iki talebimiz daha var" diye konuştu.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 12 Ocak 2016 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İsrail ile henüz mutabakat yok

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 8. Büyükelçiler Konferansı'nın açılışına katıldı. Toplantıda yaptığı konuşmada uluslararası birçok meseleyi ele alan Çavuşoğlu Türkiye ile İsrail arasında başlayan görüşmelere dair de bilgi verdi. Çavuşoğlu, Türkiye'nin İsrail ile olan ilişkilerinin de son dönemde sıkça gündeme geldiğini belirterek ilişkilerin normalleşmesi için görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Çavuşoğlu Türkiye'nin İsrail'den üç talebi olduğunu hatırlatarak "Bunlardan birincisi, Mavi Marmara saldırısından dolayı Türkiye'den özür dilenmesiydi, bu karşılandı. Özür dilendi, biz de kabul ettik. Tazminat ödenmesi ve Gazze'deki ambargonun kaldırılması, yerine getirilmesini beklediğimiz diğer iki talebimizdir. Ancak, bu konularda henüz bir mutabakata varılmış değil" değerlendirmesinde bulundu.

SORUMLULUK ALDIK

Türkiye'nin izlediği Suriye politikasına yöneltilen eleştirileri de değerlendiren Çavuşoğlu, ülkede yaşanan olayların İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana karşılaşılan en büyük felaket olduğunu ifade etti. Şam yönetimine gerekli uyarıların baştan itibaren yapıldığını hatırlatan Çavuşoğlu, "Biz de diğer birçok ülke gibi tavrımızı açıkça ortaya koyduk. Başka ne yapacaktık? Oturup yaşananlara seyirci mi kalsaydık? Komşumuzda başlayan bir yangının ülkemizin istikrar ve huzuruna zarar vermemesi mümkün mü? Bu çerçevede inisiyatif ve sorumluluk aldık" şeklinde konuştu.

ESED'İN YERİ YOK

Çavuşoğlu, Viyana sürecinde, Türkiye'nin tüm toplantılarda, muhalefete kulak verilmesi gerektiğini, ateşkes ilan edilecekse bunun siyasi bir perspektife bağlanması gerektiğini vurguladığını anımsattı. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in Suriye'nin geleceğinde yeri olmadığını artık herkesin görmesi gerektiğine işaret eden Çavuşoğlu, Suriye'de barış ve istikrarın temininin ancak halkın iradesini doğrudan ortaya koyabileceği hür ve adil seçimlerin yapılmasıyla mümkün olacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber