Ramazana göre ders programı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Ekim 2006 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı devlet okullarının internet sitelerinde, öğrenciler dini bilgiler eşliğinde ibadete çağrılıyor. Ramazan boyunca öğle yemeği molasını kısaltıp çıkış saatlerini iftara göre ayarlayan okullar bile var

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı devlet okullarının internet sitelerinde dini yayınlar hızla yayılmaya başladı. Bilimsel yazılar yerine dini bilgilerin yüklendiği okulların resmi web sitelerinde de öğrenciler ibadete çağrılıyor. Ramazan boyunca öğle yemeği molasını kısaltan, ders programlarını ve okulun çıkış saatini iftara göre ayarlayan okullar dahi var.

Erzincan Anadolu Ticaret Meslek Lisesi internet sitesinde, İslam tarihi, Hz. Muhammed'in hayatı, hadisler ve oruçla ilgili ayrıntılı bilgi veriliyor. Sitede, oruçla ilgili hadisler bolca yer alıyor. İslam âlimlerinin konuşmalarından bölümlerin de aktarldığı yazılarda, "Bu ayı fırsat bilmeli, elden geldiği kadar ibadet etmelidir. Allahü tealanın razı olduğu işler yapmalıdır. Bu ayı, ahireti kazanmak için fırsat bilmelidir" deniliyor. Siteye yazı gönderenlerin birbirlerinin ve öğretmenlerinin ramazan ayını kutlamaları ve "hayırlara vesile olmasını dilekleri" de görülüyor.

Dini bilgiler sitesine link

Sitede ayrıca "kalbin kararması" başlığıyla mesaj gönderen bir öğrencinin şu yazısı dikkat çekiyor: "Kalbin bozulması 6 şeydedir: 1. Allah'ın rahmetini umarak tevbeyi tehir etmek! 2. İlmiyle amel etmemek! 3. Amelinde ihlaslı olmamak! 4. Allah'ın verdiği rızkı yiyip de şükretmemek! 5. Allah'ın verdiğine razı olmamak! 6. Ölenleri mezara defnedip de bundan ibret almamak!"

Ders saatleri değişti

Sitenin "Kültür - Sanat" başlığı altındaki bölümünde de, www.dinibilgiler.com adresine bir link bağlantısı bulunuyor.

Trabzon Özdil Çok Programlı Lisesi'nin, ramazan ayı nedeniyle ders programını değiştirdiği ortaya çıktı. Okul, öğle yemeği molasını, bir saati aşkın süreden yarım saate indirdi. Çıkış saatini de iftara göre ayarladı.

İnternet sitesinde ders programını yayımlayan okul, yeni programın sadece Ramazan ayı boyunca geçerli olduğunu, derslerin bir saat öncesinden sonlandırılacağını duyurdu. Okul Müdürü Baki Muşmul, öğrencilerin çoğunun oruç tuttuğunu söyleyerek, "Ancak, isteyen öğrencimiz, öğle yemeğini yiyor. Okulumuz, beldede yer aldığından son otobüs ramazan ayında daha erken. O nedenle de dersleri erken bitiriyoruz" dedi. Ancak, Milliyet'in konuyla ilgili görüşmesinin ardından sitedeki bilgiler değiştirildi.

"Hoş geldin ramazan" mesajı

Ordu Ulubey Lisesi'nin internet sitesi de cami üzerinde ışıklarla "Hoş geldin ramazan" yazılı bir animasyon yayımlanıyor. Açılış sayfasında site yöneticisi Murat Emirtaş imzasıyla, "11 ayın sultanı hoş geldin. Bütün İslam Âleminin Ramazan-ı Şerifinin Hayırlı Olmasını Yüce Allah'tan Niyaz Ediyorum" diye masaj çıkıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber