Bayram sonrası soğuk ve yağışlı hava geliyor

Haber Giriş : 26 Ekim 2006 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ramazan Bayramı'nı yazdan kalma güneşli günlerle geçiren Türkiye, bayram sonrasında yeni bir yağışlı hava dalgasının etkisine girecek.

Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bugünden itibaren yurdun kuzey kesimlerinin yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği belirtildi. Hava sıcaklığı bugün yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde, yarın ise tüm yurtta 3 ila 5 derece azalacak. Halen Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneyinde görülen sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların, bugün; Marmara'nın doğusu, Karadeniz ile doğu ve güneydoğu Anadolu'nun doğusunda, yarın ise Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde devam edeceği tahmin ediliyor. Yağışlı hava hafta sonunda yurdun doğu bölgelerinde etkili olmaya devam edecek.


Hava sıcaklığının yurdun kuzey ve iç kesimlerinde 6-10 derece olmak üzere, tüm yurtta azalacağının tahmin edildiği bildirildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, yağışlı havanın yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde etkili olmaya devam etmesi bekleniyor.

Yarın Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Afyon ve Kütahya çevrelerinde yağış tahmin ediliyor. Yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu bölgelerinde etkili olması bekleniyor.

Vatandaşlar, yurdun kuzey ve iç kesimlerinde görülecek etkili yağışlar ile yarın hava sıcaklığında beklenen ani ve hissedilir düşüşün neden olabileceği olumsuz şartlara karşı tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.


YURTTA HAVA TAHMİNİ

Tahminlere göre, yağışlı hava yurdun kuzey, iç ve doğu bölgelerinde etkisini sürdürecek. Yağışların; Batı Karadeniz kıyıları, Orta Karadeniz ile Trabzon, Giresun, Van, Hakkari, Siirt ve Şırnak çevrelerinde etkili olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Bolu Dağı Geçidi başta olmak üzere Marmara, İç Ege, İç Anadolu'nun batısı ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde sis görülecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı, yağış alan yerlerde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu, Marmara ile zamanla Akdeniz kıyılarında güney ve batı, iç kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek. Bazı illerin beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şu şekilde tahmin ediliyor:

Ankara: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu (Sabah saatlerinde il genelinde sis görülecek) 19

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren doğu kesimleri hafif yağmur ve sağanak yağışlı (Sabah saatlerinde il genelinde sis görülecek) 19

İzmir: Parçalı bulutlu 25

Adana: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinde kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 27

Antalya: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinde doğu çevreleri kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 27

Samsun: Parçalı çok bulutlu, etkili yağmur ve sağanak yağışlı 21

Trabzon: Parçalı çok bulutlu, etkili yağmur ve sağanak yağışlı 20

Erzurum: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 14

Diyarbakır: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 17

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber