Yolcuları indirip otobüsü haczettiler

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2006 19:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elazığ'ın Keban ilçe belediyesine ait çalışır durumdaki tek belediye otobüsü, işçi alacakları nedeniyle yolcu taşımacılığı yaptığı sırada yolcuları indirilerek, haczedildi.

Alınan bilgiye göre, Ahmet Aytar Spor Salonu arkasındaki durağa gelen belediye otobüsü, davacı vekilleri tarafından haczedildi. Haciz sırasında otobüsteki yolcular, çağrılan minibüslere bindirilerek, Keban'a gönderildi.

Keban Belediyesinin avukatı Cüneyt Kaçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyeden alacakları olan işçilerin alacaklarına karşı açtıkları davayı kazandıklarını, bugüne kadar işçilere yaklaşık 50-60 bin YTL ödeme yaptıklarını belirterek, önümüzdeki ay da ödeme yapacaklarını taahhüt etmelerine rağmen otobüsün haczedildiğini söyledi.

Belediye otobüslerinin haczedilemeyecek mallar arasında olduğunu ifade eden Kaçar, ''Haciz işlemi bilinçli olarak öyle bir saatte yapıldı ki bizim haberimiz saat 17.08'de oldu. Bu nedenle hiç bir şey yapamadık. Normalde haczedilemeyen bir mal. Ama uygulamada emniyet alıkoyarak, mahkemeden karar karşılığında bırakıyor.

Yarın haczin kaldırılması için İcra Mahkemesine başvuracağız'' dedi. Bu arada yolcu taşıyan minibüslerle de ulaşım sağlanan Keban'da, belediyeye ait 3 otobüsün bulunduğu, ancak diğer otobüslerin arızaları nedeniyle kullanılmadığı öğrenildi.

AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber