İpekçi'nin kıyafetleri postacılara olmadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2006 10:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PTT'nin Cemil İpekçi'ye diktirdiği kıyafetler postacılara olmadı.

Bağımsız Haber-Sen Ankara Şube Başkanı Hüseyin Öneren, ANKA'ya yaptığı açıklamada, PTT Genel Müdürlüğü tarafından tasarımı ve dikimi ünlü modacı Cemil İpekçi'ye yaptırılan postacı kıyafetlerinde bir çok sorun olduğunu ve bu nedenle birçok dağıtıcının bu kıyafetleri kullanamadığını açıkladı. PTT'nin bu yılki elbiseleri sipariş vermeden önce postacıların vücut ölçülerini belirlemediğini ifade eden Öneren, "Bizlerden işe girdiğimiz yıllarda alınan vücut ölçülerimize göre kıyafet sipariş edilmiş ve dikilen kıyafetlerin bizlere dağıtımı işe girdiğimiz yıllardaki beden ölçülerimize göre yapılmıştır" dedi. Bu nedenle pek çok postacının mağdur olduğunu ifade eden Öneren, şunları kaydetti:

"KIYAFETLER NORMALDEN DE 2-3 BEDEN KÜÇÜK"

"Öte yandan vücut ölçüleri işe girdiği yıldan bu yana hiç değişmeyen arkadaşlarımızın da mağduriyeti söz konusudur. Şöyle ki, kışlık kıyafetlerimizden özellikle montlar üzerlerinde yazılı olan beden ölçülerinden 2-3 beden küçüktür. Örneğin normalde 52 beden giyen arkadaşımızın PTT İdaresinin dağıttığı montlardan giyebilmesi için 54 beden mont alması gerekmektedir. Ancak beden ölçülerimizi işe girdiğimiz yıllarda kurumumuz belirlediğinden vücudumuza göre mont da seçme şansımız bulunmamaktadır. İdarece giymemiz için ne verilirse onu kabul etmek zorundayız. Bu yılki dağıtılan kıyafetleri giymemiz mümkün olmadığından hem bizler mağdur duruma düşmüş hem de kurumumuz giyemeyeceğimiz kıyafetlerden dolayı trilyonlarca zarara uğramıştır."

RENK ELEŞTİRİSİ

Öneren, İpekçi tarafından yapılan kıyafetleri tasarımında kullanılan renkleri de "hem işin ciddiyetini yansıtmaması hem de devlet resmiyetinden uzak olması" dolayısıyla eleştirdi. Öneren, "Her mevsim sokaklarda çalışan dağıtıcılar olarak kıyafetlerimiz tektip olarak PTT idaresince belirlenmektedir. Sokaklarda çalıştığımız için kıyafetlerimizin mevsimlik ve rahat çalışılabileceğimiz bir kıyafet olması gerekmektedir" dedi. Postacıların sabahtan akşama kadar yürümelerine karşın ayakkabılarının ortopedik olmadığını ifade eden Öneren, "Erzurum gibi sıcaklıkların eksi yirmi dereceye kadar düştüğü illerde çalışan arkadaşlarımızla batıda sıcaklıkların eksi dereceye nadiren düştüğü illerde çalışan arkadaşlarımıza aynı kıyafetler verilmektedir. Yine yazın sıcaklıkların 40 dereceye ulaştığı illerle sıcaklıkların otuz derecenin üzerine nadiren çıktığı illerde çalışan arkadaşlarımıza da aynı kıyafet verilmektedir" dedi.

Kurumda örgütlü diğer sendikaları da eleştiren Öneren, "Bu yıl sendikalarca yaşanan sen aldın ben aldım yarışı nedeniyle kıyafetlerimiz bir oldu bittiye getirilmiş ve bunun neticesinde hem bizler mağdur olmuş, hem de kurumumuz trilyonlarca lira zarara uğramıştır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber