'PYD varsa boykot ederiz'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Suriye'yle ilgili Cenevre görüşmelerine PYD'nin davet edilmesi halinde Türkiye'nin müzakereleri boykot ederiz' dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2016 17:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'PYD varsa boykot ederiz'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'yle ilgili Cenevre görüşmelerine PYD'nin davet edilmesi halinde Türkiye'nin müzakereleri boykot edeceğini söyledi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, terör örgütüne destek vermenin dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde ifade özgürlüğü kapsamına giremeyeceğini söyledi.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) toplantısı için Strazburg'da bulunan Çavuşoğlu, NTV televizyonu canlı yayınında soruları yanıtladı.

Bakan Çavuşoğlu, AKPM'de bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu, AKPM Başkanı olarak görev yaptığı dönemde, Avrupa Konseyi değerlerine elinden geldiği kadar katkı sağlamaya çalıştığını söyledi.

Bugünkü temaslarında muhataplarına Türkiye'deki reform sürecini anlattığını ifade eden Çavuşoğlu, bu reform sürecinin hükümetin en önemli önceliği olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin yükümlülüklerini yerine getirme konusundaki samimiyetini muhataplarıyla paylaştığını belirten Çavuşoğlu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde (AİHM) bulunan daha fazla dosyayı Türkiye'ye götürme konusundaki niyetlerini de aktardığını söyledi.

Çavuşoğlu, "2000 civarında dosyayı, başvuruyu yine Türkiye'ye götürerek, oradaki tazminat komisyonunda kendi vatandaşımızla devletin barışmasını sağlayacağız" dedi.

Bu yöntemle hem Türkiye'nin mağdur ettiği insanlara karşı tazminatı kendisinin ödemiş olduğuna hem de vatandaşla devletin el sıkıştığına işaret eden Çavuşoğlu, böylece AİHM'deki Türkiye'nin dosya sayısının azaldığını, önceden dosya sayısında ikinci sırada olan Türkiye'nin beşinci altıncı, sıralara düştüğünü kaydetti.

Çavuşoğlu, Türkiye'de yapılan yargı reformlarıyla vatandaşların AİHM'ye gelmesinin önlenmesi gerektiğini belirtti.

İfade özgürlüğü konusunda Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland'la samimi bir görüşme yaptıklarını belirten Çavuşoğlu,Türkiye'de devam eden reform sürecinin hangi sorunları çözeceğini kendisine anlattığını söyledi.

Bakan Çavuşoğlu, "Biz samimi bir şekilde ifade özgürlüğünü de konuşuyoruz. Bu konuda gocunacak hiçbir şeyimiz yok. Ama ifade özgürlüğü ile terörü savunma ya da teröre desteğin farklı şeyler olduğunu da çok açık bir şekilde söylüyoruz. Bu konuda da hiçbir korkumuz yok" dedi.

Türkiye'nin, görüşlerini, Avrupa kurumlarıyla samimi bir şekilde paylaşması gerektiğini dile getiren Çavuşoğlu, Türkiye'nin şu anda üç terör örgütüyle aynı anda mücadele ettiğini kaydetti.

Çavuşoğlu, "Terör örgütüne destek vermek, dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde ifade özgürlüğü kapsamına giremez" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber