Yaralıların olduğu iddia edilen evden roketatarlı saldırı

Şırnak'ın Cizre ilçesi Cudi Mahallesi'nde yaralıların bulunduğu iddia edilen evden güvenlik kuvvetlerine roketatarlı bir saldırı düzenlendiği ve 2 kişi yaralandığı bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2016 21:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yaralıların olduğu iddia edilen evden roketatarlı saldırı

Bölgedeki güvenlik kaynakları, Cizre ilçesi Cudi Mahallesi'nde olduğu iddia edilen yaralılarla ilgili, Milletvekili Faysal Sarıyıldız tarafından 23-24 Ocak 2016 tarihlerinde 112 Acil Çağrı Merkezinin 3 defa aranarak Cudi Mahallesi Caferi Sadık Sokak içerisinde yaralı şahısların bulunduğunu kaydetti.

İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce 23-27 Ocak 2016 tarihleri arasında, ambulans taleplerini karşılamadan önce 155 polis imdat hattını arayarak bölgenin güvenli olup olmadığını soran 112 Acil Çağrı Merkezi yetkililerinin ihbarlarına ilişkin 29 tutanak tanzim edildiği kaydeden güvenlik birimleri şunları kaydetti:

"Tutulan tutanakların incelenmesinden; yapılan 29 ihbara her defasında reaksiyon gösterildiği, ambulans talep edilen ev, operasyon bölgesi içerisinde olduğundan ilgili operasyon komutanından alınan bilgiler çerçevesinde hareket edildiği, operasyon komutanının verdiği bilgiler kapsamında; terörist ateşleri (aynı bölgede açılan terörist ateşleri sonucunda 2 personel şehit olmuş (Polis Memurları Ömür Erbay ve Bayram Özdere) 2 personel yaralanmış ve 1 iş makinası hasar görmüştür.) ile yollardaki barikat, hendek ve EYP düzeneklerinin yarattığı emniyetsiz durum ve can güvenliği nedeniyle ambulansların operasyon bölgesi içerisine gönderilmesinin mümkün olmadığı, Buna rağmen yaralıların emniyetli şekilde alınabilmesi için yakın bölgelerde buluşma noktaları belirlendiği, ancak bu noktaların Milletvekili Faysal Sarıyıldız tarafından kabul edilmediği açık şekilde görülmüştür.

112 Acil Çağrı Hattı Ambulans faaliyetlerinden ayrı olarak; Cizre Belediyesine bağlı olarak görev yapan ambulansların 27 ve 28 Ocak 2016 günlerinde yaralıları almak için 84 numaralı kavşakta beklediği, ancak herhangi bir yaralı şahsın gelmediği bizzat ambulans şoförlerinin ifadesinde yer almıştır.

Cizre Belediyesine ait ambulanslar 84 kavşağında beklerken yaralılara daha hızlı müdahale edilebilmesi maksadıyla, J.Asyş.Kor.K. tarafından mülki makamlar vasıtasıyla yaralıların kan gruplarının alınmasının istendiği, ancak ilgililerden yine herhangi bir bilgi alınamadığı görülmüştür.

Bölgedeki çok güvenilir kaynaklardan alınan bilgi; Cizre sorumlusu yardımcısı 'Kod Adı Dost' olan teröristin de içeride olduğu yönündedir.

Sarıyıldız attığı tweetlerde "Buradaki kişiler ele geçtiğinde Güvenlik Kuvvetlerince yanlarına silah bırakılıp, işte bakın bunlar terörist denecek" şeklinde ağır ithamlarda bulunmakta ve ön hazırlık ve algı operasyonu yaptığı değerlendirilmektedir. Alınan çok kuvvetli istihbarata göre buradakilerin çoğunun bölgedeki sözde lider ve en etkili dağ kadrosu personelden oluştuğu değerlendirilmektedir."

EVDEN ROKETATARLI SALDIRI

Güvenlik birimleri, bu kişilerin bulunduğu evden 28 Ocak saat 17.15 itibariyle güvenlik kuvvetlerine roketatarlı bir saldırı düzenlendiğini ve 2 kişinin yaralandığına dikkat çekti. Güvenlik birimleri şu noktaları vurguladı:

"Buradaki şahıslar normal bir vatandaş ise, neden şu ana kadar ambulanslara gelmek istememektedirler?

Bugüne kadar güvenlik kuvvetlerinin bu türde yaralı ve zor durumdaki vatandaşa her defasında şefkat elini uzatıp, sırtında taşıdığı bilinmesine rağmen bunlar neden ambulanslara gelmemek için direnmektedirler?

Eğer terörist değiller ise Sarıyıldız neden güvenlik kuvvetlerinin bölgeyi terk etmesini istemektedir? Neyi saklıyor, gizliyor? Her şey çok açık aslında, burası onların son direnek noktası Cizre'de."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber