Kılıçdaroğlu'na bir suç duyurusu daha

Tekirdağ'da bir grup, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ocak 2016 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kılıçdaroğlu'na bir suç duyurusu daha

AK Parti İl Başkanı Ahmet Akçay'ın da arasında yer aldığı grup, Tekirdağ Adliyesi'ne geldi. Söz konusu grup, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'nda, TBMM'deki grup toplantısında ve sosyal medya üzerinden Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı rencide eden sözleri nedeniyle Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Akçay, suç duyurusunun ardından yaptığı basın açıklamasında, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel kurultaylarında, grup toplantısında ve sosyal medyada yaptığı söylemlerle, milletin oylarıyla seçilmiş cumhurbaşkanına hiç de makul kabul edilemeyecek, eleştiri sınırları dışında hakarete varan sözlerinden dolayı biz de bireysel olarak suç duyurusunda bulunduk" dedi.

Seçme hakkını kullanan vatandaşların yapılan hakaretlere sessiz kalmaması gerektiğini aktaran Akçay, "Vatandaşlarımızı, cumhurbaşkanımıza yapılan hakaretlerden dolayı suç duyurusunda bulunmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber