67 gazetecinin tutuklu olduğu haberi yalanlandı

BYEGM yetkilileri, gazetecilik faaliyeti dolayısıyla, ceza infaz kurumlarında tutuklu ve ya hükümlü herhangi bir şahsın bulunmadığını bildirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ocak 2016 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
67 gazetecinin tutuklu olduğu haberi yalanlandı

Gazetecilik faaliyeti dolayısıyla, ceza infaz kurumlarında tutuklu ve ya hükümlü herhangi bir şahsın bulunmadığı bildirildi.

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) yetkilileri, çeşitli medya organlarında yer alan "67 kişilik tutuklu gazeteci listesi"nde bulunanlardan sadece 11'inin tutuklu olduğunu bildirdi. Tutuklu 11 kişiden 2'si adli suçtan, 9'u ise terörden cezaevinde bulunurken, bunlardan sadece 4'ünün basın kartı sahibi olduğu kaydedildi.

Listede adı geçen diğer 56 kişi ise hükümlü statüsünde yer alıyor. Bunlardan 51'inin yargılamaları, ilk derece ceza mahkemelerince yapıldıktan sonra, verilen mahkumiyet kararı Yargıtay tarafından onandı, 5'inin ise temyiz süreci devam ediyor.

Hükümlülerden 24'ü adli suç, 32'si ise terör nedeniyle cezaevinde bulunuyor. Hükümlü olduğu belirtilenler arasında bulunan basın kartı sahibi bir kişinin ise adli suçtan mahkum olduğuna dikkat çekildi.

Yetkililer, yürütmüş olduğu gazetecilik faaliyeti dolayısıyla, ceza infaz kurumlarında tutuklu veya hükümlü herhangi bir şahıs olmadığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber