Çelik: Büyük bir ikiyüzlülük

Cenevre görüşmeleri sırasında Rusya ve Suriye rejimi uçaklarının Halep'i bombalamasının yanlış olduğunu belirten AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Büyük bir ikiyüzlülük sergileniyor" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Şubat 2016 14:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çelik: Büyük bir ikiyüzlülük

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Yeni Anayasa çalışmaları ve Başkanlık sistemi hakkında açıklama yapıyor.

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Başkanlık sistemi kuvvetler ayrılığını garanti altına alacaktır.

Türkiye'nin rejimiyle bir sorunu yoktur. Sistemi tartışıyoruz.

Terörle mücadele

Belli yerlerden cenazelerin alınması için girişim olduğunda, bunların kolaylaştırılması için elimizden geleni yapıyoruz. Ama maalesef bazı cenazeler propaganda için bekletiliyor.

En son Mardin'de böyle bir şey konuşulmuştu. Oraya defalarca ambulans gidiyor. Fakat ne oradan yaralılar çıkıp geliyor, ne de teröristler müsaade ediyor.

Birilerinin cenazeleri ve yaralıları terörist faaliyetlerin lojistik desteği haline getirmelerine müsaade etmeyiz. Cenazeler ve yaralılar insani bir durumdur, buna karşı hepimizin hassasiyetle yaklaşması gerekir.

Cenevre görüşmeleri

Cenevre sürecini biz destekliyoruz. Büyük bir ikiyüzlülük sergileniyor. Muhaliflerin oraya gitmesini biz destekledik. Ama muhalifler orada olduğu sürede Halep hem Rusya hem rejim tarafından bombalandı.

Cenevre'nin şimdiye kadar mantığı Esad'sız bir geçiş sürecinin temin edilmesiydi. Şimdi ise Esad'ın kalıcılığı, onun altında muhaliflerin de katılacağı ulusal bir birlik hükümetinin kurulması gibi, şimdiye kadarki gelişmelerin varlığını reddeden bir tablo ortaya çıkıyor. Biz bunu gayrimeşru buluyoruz. Bu, katliamlara meşruiyet kazandırılması demek. Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Cenevre'de yer alıyor.

Yeni anayasa çalışmaları

Uzlaşma komisyonu vardı ama bu konuya verdiğimiz önem gereği, partide geniş bir heyet kurmuştuk. Benzer bir mekanizma kurulacak. Benim başkanlığımda ve koordinatörlüğümde yürütülecek. Yeni anayasa meselesi konusunda birikimleri olan arkadaşlar bulunacak. Biz düzenli şekilde toplanacağız. Uzlaşma Komisyonu'ndaki 3 arkadaşımız daimi üye olacak. Bu toplantılara Başbakanımız da katılacak. Uzlaşma Komisyonu kendi gündemine hakimdir. Mutabakat kelimesini niçin tercih ettiler, onu bilmiyorum.

Rusya'nın gözlem uçuşu iptal

Rusya'nın talep ettiği rota, Suriye sınırına yakın bir rota. Dünyanın en büyük krizi Suriye krizi. Biz bu krizin cephe ülkelerinden biriyiz. Dolayısıyla böyle bir uçuşa müsaade edilemezdi.

Teröre karşı master plan

Terörle mücadele eylem planı içerisinde, bu bölgedeki hasarın ortadan kaldırılmasına dönük olacak. Bunu sadece bizim bir insiyatifimiz olarak görmemek gerekir. Hepimiz bu ülkenin çocuklarıyız. Oradaki insanlarımızla dayanışma günü bu gündür. Beş-altı tane bakanlık çok yoğun bir çalışma yapıyor. Buna entegre bir strateji diyebiliriz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber